El cicle de conferències 'Vall del Madriu-Perafita-Claror, patrimoni de la humanitat, patrimoni de tots', torna aquest any "després de la bona resposta que va rebre l'any passat la primera edició", segons posen en relleu des de la comissió de gestió de la vall. Aquest cicle pretén apropar la Vall i els seus valors a tots els ciutadans i ciutadanes del país, tractant tota mena de temes relacionats tant amb el seu patrimoni natural com cultural.

El programa arrencarà el 15 de març amb la xerrada 'Una passejada pels boscos de la vall, passat, present i futur', sobre l'evolució del rol i els serveis ecosistèmics dels boscos de la vall del Madriu-Perafita-Claror. Una visió del passat recent, l'avui i el futur per millorar la comprensió dels boscos i dels reptes que esdevindran. Anirà a càrrec de Marc Font, enginyer de forests d'Andorra Recerca + Innovació i tindrà lloc a la sala d'actes comú d'Escaldes-Engordany. La següent cita serà el 19 d'abril i serà la conferència 'La fauna de la vall del Madriu-Perafita-Claror'.En aquesta xerrada es presentaran algunes de les espècies presents en la vall, es parlarà del seu origen i la seva implantació, dels vincles amb els seus biòtops, de les seves particularitats així com de les possibilitats que tenim de trobar-nos amb elles. El conferenciant serà Marc Mossoll, biòleg, guia de muntanya i membre de Grouse Specialist Group de l'IUCN (International Union for Conservation of Nature). La cita serà també a la sala d'actes del comú escaldenc.

Ja el 10 de maig arribarà el torn de 'La siderúrgia a la vall del Madriu-Perafita-Claror', de l'historiador Olivier Codina, que explicarà l'impacte que va tenir l'activitat siderúrgica a la vall i en la modelació del seu paisatge, així com l'evolució dels treballs de rehabilitació que s'estan realitzant a la Farga del Madriu. També se celebrarà al comú d'Escaldes-Engordany.

I la darrera proposta serà el 24 de maig i serà la conferència 'Bordes i cortals de la vall del Madriu', a càrrec de l'historiador David Mas que explicarà el passat de la vall a través de les construccions tipus borda que es poden trobar a la vall, ja siguin aïllades com formant un cortal, i que són un testimoni del procés de colonització de la vall per l'ésser humà: la seva tipologia i emplaçament, els seus usos i el moment aproximat en què van ser construïdes. En aquest cas, la xerrada serà al Centre d'art d'Escaldes-Engordany (CAEE).

Totes les conferències seran a les set de la tarda, tenen una durada aproximada d'una hora, i són gratuïtes.