Diari digital d'Andorra Bondia
La façana del Comú d’Andorra la Vella.
La façana del Comú d’Andorra la Vella.

El Comú aplica la cotització actual als imports endarrerits del GAdA


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

La manera com s’han satisfet els imports endarrerits del GAdA (avaluació de la gestió de l’acompliment) ha generat cert malestar entre els treballadors del Comú d’Andorra la Vella. El fet és que d’una banda, la corporació no ha tingut en compte l’increment de l’1% en la cotització a la CASS que va entrar en vigor el 2016. Així, el pagament del GAdA es va fer amb un sol import a la nòmina del mes d’abril. A aquesta quantitat s’hi va aplicar el percentatge de cotització actual, sense tenir en compte que gran part d’aquests endarrerits corresponen al període previ al 2016, i per tant hauria calgut aplicar la cotització anterior, segons defensen els empleats.

Les persones afectades pel GAdA lamenten que amb aquesta actuació hi han perdut. Així, defensen que encara que només sigui un 1% més el que s’ha cotitzat, són molts anys, i per tant tot suma.
L’altre aspecte que preocupa els treballadors fa referència a l’import que està subjecte al pagament de l’IRPF. Els empleats tenen por que hagin de tributar pels anys en què aquest impost encara no estava en vigor. Per això van sol·licitar al Comú un certificat que especifiqui la part corresponent als anys posteriors a l’entrada en vigor de l’IRPF i que ha de ser gravada amb l’impost i la part que correspon als exercicis anteriors, pels quals no haurien de tributar. La corporació ja ha informat que farà un certificat per a tots els empleats, però pel que ha transcendit encara no hi ha cap assalariat que l’hagi rebut. Davant de tot plegat, els treballadors de la corporació lamenten que es troben en una situació injusta.
La mitjana que ha cobrat cada treballador pels endarrerits del GAdA se situa entre els 12.000 i els 14.000 euros. Per això assenyalen que el canvi de cotització a la CASS, i sobretot la tributació de l’IRPF suposen un impacte important. 
Aquest rotatiu es va posar en contacte amb el Comú  d’Andorra la Vella, però fins ahir no es va poder rebre cap informació sobre la qüestió.

gada
Comú d'Andorra la Vella
andorra la vella
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic