Posicionar la Massana com a destinació cicloturística amb un segell identificatiu propi. Aquest és l’objectiu el Pla Cicloturístic de la Massana, que segons s'ha informat des del Comú massanenc s’està elaborant amb la implicació dels empresaris del sector turístic de la parròquia. En els darrers mesos han realitzat entrevistes amb els tècnics per exposar els seus punts de vista i ahir van ser presents a la reunió de presentació del projecte, una sessió que també va comptar amb la presència de les autoritats comunals i dels representants dels diferents quarts.


Tots els empresaris consultats destaquen el gran valor del cicloturisme com a aposta de futur. 


“Tenim un bon punt de partida: disposem de les millors condicions per situar-nos com a destinació capdavantera en cicloturisme i tant administració com privats compartim la mateixa visió”, assegura el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà.


De moment, la reunió d’ahir va servir per posar en evidència les oportunitats que representa el sector de la bicicleta. A partir d’aquí s’ha de dissenyar i crear un producte global de cicloturisme, a través de diferents taules de treball.


Recordem que la Massana i Vallnord Pal Arinsal aposten per la bicicleta des del 2003, quan es planteja la possibilitat d’obrir un Bike Park, que va néixer el 2004. “Des d’aleshores, l’evolució ha estat imparable, amb l’organització de Copes del Món i dels Campionats, que han situat el nostre Bike Park com a referent del món de la btt”, afirma Garrallà, que afegeix que “ara volem anar més enllà i incidir en la vessant cicloturística”.


El Comú de la Massana obre la possibilitat de participar en el pla a totes les empreses, entitats i també als ciutadans que ho desitgin.


El procés d’elaboració del pla és molt ampli i es portarà a terme durant els pròxims mesos. Un cop estigui elaborat se’n farà la presentació pública.