Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del consell del Comú de la Massana d'aquest matí.
Un moment de la sessió del consell del Comú de la Massana d'aquest matí.

El Comú de la Massana modifica el calendari fiscal


Escrit per: 
Redacció/Foto: Comú de la Massana

La crisi sanitària del coronavirus va provocar que el Comú de la Massana decidís fer una aturada en el cobrament de les taxes i impostos, per tal de facilitar les gestions als ciutadans.  Avui, en la sessió de consell de comú, s’ha  donat llum verda el nou calendari fiscal, que substitueix l’inicial, aprovat a principis d’any. No hi haurà cap cobrament fins al mes d’agost, quan s’hauran de fer efectius l’impost sobre els rendiments arrendataris i els guals i reserves especials. Al mes de setembre es facturar l’impost sobre la propietat immobiliària i la taxa d’higiene i enllumenat. La resta de taxes es cobraran al mes d’octubre.

D’altra banda, avui també s’ha aprovat l’ajustament dels imports de cessió econòmica del valor del terreny objecte de cessió obligatòria, una regularització que cal fer cada any, seguint les directrius de la Llei del sòl.

En la mateixa sessió s’ha aprovat la licitació dels treballs d’ampliació del dipòsit d’aigua potable de la Caubella, que passarà a tenir 90 m3. L’objectiu dels treballs és assegurar el servei d’aigua a tota l’estació amb les millors condicions.

El darrer punt de l’ordre del dia ha estat la provació e la rectificació de la 18a modificació del POUP, després de constatar que calia modificar un límit entre dues unitats d’actuació.

Pel que fa al pressupost per aquest exercici, la cònsol major, Olga Molné, ha explicat que s’està redissenyant, tenint en compte que s’estima una davallada dels ingressos al voltat d’1,6 milions d’euros i, a més, també caldrà tenir en compte l’aportació d’un milió que es farà al Govern d’Andorra. Molné ha afirmat que el pressupost es tancarà quan es tingui la certesa dels esdeveniments que es podran tirar endavant. Pel que fa a les inversions, ha assegurat que es portaran a terme aquelles que són necessàries per al benestar a la parròquia. També es contemplaran ajudes socials a les famílies que ho necessiten, arran de la crisi sanitària i econòmica.

La sessió s’ha fet de forma presencial, amb els consellers repartits per la sala del Consell per mantenir les mesures de distanciament, i també en streamig a través de la web www.lamassana.ad, ja que s’entén que les sessions de comú són públiques i, per tant, cal garantir que tots els ciutadans que ho vulguin les puguin seguir.

Comú
Massana
calendari
fiscal
modifica
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic