Diari digital d'Andorra Bondia
L'estat dels carrers de Sant Julià de Lòria mentre es duen a terme tasques de neteja.
L'estat dels carrers de Sant Julià de Lòria mentre es duen a terme tasques de neteja.

El comú de Sant Julià demana més civisme als propietaris de gossos


Escrit per: 
Agències / Foto: Comú de Sant Julià de Lòria

El comú de Sant Julià de Lòria destina mensualment més de 57.000 euros a aspectes relacionats amb la higiene de la parròquia. A més, periòdicament es procedeix a la neteja dels carrers amb camions cisterna i mànegues d'altra pressió. Tot i això, el comú ha transmès aquest dilluns, mitjançant un comunicat, que els carrers continuen amb brutícia de tifes i taques de miccions de gossos i és per aquest motiu que la corporació demana a la ciutadania civisme i col·laboració per mantenir una parròquia neta i evitar la degradació de l'espai públic. 

Fa tot just un any es va instal·lar un pipicà a l'aparcament del Prat Nou, per tal d'afavorir els propietaris dels gossos, que consta d'un sorral d'uns 30 metres quadrats. Des de fa algun temps, a més, es fa servir un producte desinfectant especial que és ecològic i alhora desodoritzant per netejar els carres. Aquestes mesures, recorda el comú, han d'anar acompanyades d'una major conscienciació de la ciutadania. 

En altres indrets del Principat ja s'han començat a prendre mesures en aquest sentit. A Andorra la Vella, aquells propietaris de gossos que no duguin una ampolla per ruixar els orins o no hi tirin aigua un cop l'animal ha fet les seves necessitats són sancionats. La mesura va entrar en vigor amb la nova ordinació de convivència ciutadana, higiene i medi ambient que es va aprovar a finals del 2018. A més, el comú d'Escaldes-Engordany, en nom de les set corporacions comunals, va adjudicar el mes de febrer el servei a una empresa externa perquè sigui l'encarregada de fer l'anàlisi dels fems dels cans que hi hagi al carrer, per tal de permetre la posada en funcionament del control dels excrements a través de la identificació de l'ADN del gos. Cal recordar que aquesta mesura entrarà en vigor l'1 de setembre d'aquest any.

Comú
Sant Julià
demana
civisme
propietaris
gossos
Comentaris: 2

Comentaris

La situació de pixats i tifes de gossos a la parroquia es insostenible! si el comu netega i tot i això la parròquia està cada dia més bruta! és que algo no es fá bé! potser falten pipican, posar impost a propietaris de gossos, que per cert i han gossos grans com cavalls en pisos de 50 m2, a això no han de dir res les defensores d animals? és normal tenir un gos de 30 kilos en un pis???
És la parròquia més bruta i deixada d'Andorra. no hi ha cap dubte! i lo dels animals ja no té nom! hi han més gossos que persones!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic