Diari digital d'Andorra Bondia
El comú demana als ciutadans que tirin les escombraries entre les 8 i les 10 del vespreEl comú demana als ciutadans que tirin les escombraries entre les 8 i les 10 del vespre
El comú demana als ciutadans que tirin les escombraries entre les 8 i les 10 del vespreEl comú demana als ciutadans que tirin les escombraries entre les 8 i les 10 del vespre

El comú demana als ciutadans que llencin les escombraries entre les 8 i les 10 del vespre


Escrit per: 
Agències / Foto: A.B.

El comú d'Andorra la Vella ha començat aquest dimarts una campanya de sensibilització perquè els ciutadans i les empreses llencin les escombraries entre les 8 i les 10 del vespre als contenidors especialment habilitats en els interiors dels edificis, de manera que el servei de recollida pugui retirar totes les deixalles quan passi després de les 10 de la nit. D'aquesta manera, el comú pretén evitar que les deixalles s'acumulin als contenidors idonar una mala imatge del país als turistes que visitin la parròquia aquest estiu i impedir, a més, plagues de determinats animals que puguin ocasionar malalties.

Amb el lema 'És l'hora de posar les coses al seu lloc', el comú d'Andorra la Vella ha començat una segona campanya de sensibilització amb l'objectiu que els ciutadans i les empreses compleixin l'horari de tirar les deixalles als contenidors, que han d'estar en un espai interior dels edificis, tal com recull la llei. Així, el comú demana que els ciutadans llencin les escombraries entre les 8 i les 10 del vespre, de manera que el servei de recollida pugui retirar tota la brossa quan passi a partir de les 10 de la nit. "L'hora s'ha de respectar i ara sovint no és així; és important complir l'horari, ja que ara ve l'època d'estiu, així que tindrem molts visitants, i la imatge que ofereix la parròquia, plena de bosses d'escombraries al matí, no és la que volem, ja que Andorra la Vella ha de ser un referent amb la neteja i l'ordre a la via pública, i per això demanem la col·laboració de tots els ciutadans", ha afirmat David Astrié, conseller de Medi Ambient i Innovació del comú d'Andorra la Vella.

La primera campanya de sensibilització es va fer ara fa un, i va comportar l'establiment de quatre sancions. De moment, aquesta segona campanya no comporta sancions, però podria ser que en el futur el comú les acabés implantant. Mentrestant, el servei d'inspecció continuarà fent tasques de sensibilització. A més, la campanya inclou informació en el butlletí i un díptic que es repartirà a les llars, i també suports publicitaris. El comú també constata que sovint es fa un mal ús dels punts de recollida selectiva, i recorda que darrerament s'han instal·lat minideixalleries a espais com el Parc Central.

Un altre aspecte important que la corporació pretén evitar, sobretot aquests dies de calor, són les plagues de determinats animals. "Durant el dia –explica David Astrié–, el cubell ha d'estar tancat a l'edifici, no pot estar a la via pública, ja que d'aquesta manera s'embruta el carrer i, a més, es poden produir plagues de rates, que ja hem tingut i que hem hagut de solucionar, com altres comuns, mitjançant un tractament, i això té moltes causes, però una d'elles és dipositar la brossa a qualsevol hora i a qualsevol lloc i, en dies de calor com els actuals, fa que fermenti i atregui per exemple a rates". Pel que fa als contenidors que estan a la via pública, el comú no es planteja a curt termini retirar-los, com sí que fan a altres països, perquè creuen que el tancat que els envolta contribueix a embellir la parròquia.

escombraies
andorra la vella
campanya
sensibilització
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic