El Comú d’Encamp ha declinat tirar endavant la proposta de compra dels terrenys del Prat Gran en constatar que no comptava amb el suport que requereix una operació d’aquesta importància. És arran d’aquest fet que la corporació i Casa Areny SL, propietària de les parcel·les, han tancat un acord per procedir al trasllat de les instal·lacions i equipaments d’aquest espai. 

Un cop traslladada la decisió a la propietat, el Comú ja treballa per buscar els terrenys que permetran reubicar els serveis i les instal·lacions existents amb l’objectiu de garantir la continuïtat dels mateixos en altres zones de la parròquia. La intenció és buscar espais que permetin preservar al màxim els paràmetres d’accessibilitat i de proximitat que oferia el parc actual, de manera que el trasllat alteri el menys possible els hàbits dels ciutadans i ciutadanes. Paral·lelament, i en compliment d’allò que preveu la normativa urbanística i també gràcies a la voluntat convinguda entre les dues parts, Casa Areny SL ha cedit al Comú una part important del Prat Gran d’Areny, agrupant en aquesta zona el deure de cessió obligatòria. Així, a part d’aquesta cessió obligatòria, la propietat ha cedit gratuïtament al Comú una important superfície de terreny en aquest mateix lloc, la qual cosa s’ha fet amb la voluntat de facilitar a la corporació l’obtenció d’una part considerable de sòl per a equipaments, parcs i jardins en una zona cèntrica. 
Durant la reunió informativa del setembre, el cònsol major va exposar les negociacions que s’estaven portant a terme des del 2011, i amb una major implicació des del 2017 –quan la propietat ja va traslladar al Comú la decisió de no llogar més els terrenys–, amb la finalitat d’assolir un acord per tal de possibilitar que la corporació pogués adquirir les parcel·les que l’integren i es pogués així garantir la continuïtat del Prat Gran. El Comú va agrair a Casa Areny haver prioritzat l’acord de compra a la corporació amb la finalitat que els terrenys mantinguessin l’ús públic que han tingut durant els darrers 23 anys i la negociació per a l’assoliment de l’acord econòmic.