Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú estudia regular la flexibilitat horària de les famílies monoparentals


Escrit per: 
Redacció

El Comú d’Ordino estudiarà la possibilitat de regular, a través del reglament de compensacions, la flexibilitat horària per a les famílies monoparentals i els empleats que tinguin cura d’algun familiar amb discapacitat, tal com ja ha fet la corporació de la capital.

Es tracta d’una de les aportacions proposades pels representants de la Plataforma Sindical de Treballadors Comunals, que ahir es van trobar amb els cònsols ordinencs per exposar-los les esmenes al text. 
La Plataforma Sindical va entregar les esmenes a la corporació aquest dilluns per millorar un esborrany de reglament que consideren “fluix” i que en els propers dies passarà pel consell de comú, després que la setmana passada va ser aprovat per la junta de govern. En aquest sentit, el coportaveu de la plataforma Cristian Asensio va explicar que la normativa, tal com està redactada, “no acontenta els treballadors” i “perjudica alguns serveis”, com ara el d’aigües. A més, va recordar que fins ara no s’havia comptat amb els treballadors comunals per a la seva redacció. El portaveu de la plataforma, que volia un sol reglament de compensacions per a totes les corporacions, espera que, si més no, aquesta normativa es pugui consensuar en cada cas.
Pel que fa al Comú d’Ordino, després de la reunió d’ahir els cònsols van acceptar que el consell de comú debati algunes de les esmenes presentades, com ara la possibilitat de sumar les festes acumulades a les vacances, en funció de les necessitats de servei, o bé que la planificació s’hagi de proposar amb un termini mínim de 30 dies. Així mateix, segons va explicar ahir el portaveu de la plataforma, les condicions de la treta de neu, que no era prevista a l’esborrany del Comú, es regularan mitjançant un text independent. Finalment, els responsables comunals van veure amb bons ulls la possibilitat d’incloure-hi un punt similar al del Comú d’Andorra la Vella, perquè els treballadors amb famílies monoparentals o amb familiars discapacitats a càrrec puguin tenir flexibilitat horària.
En contrapartida, els cònsols ordinencs van avançar ahir als representants dels treballadors que alguna de les esmenes és innegociable, com ara el càlcul del preu per hora o la modificació del preu de les guàrdies. En aquest sentit, la Plataforma Sindical demanava que les guàrdies localitzables fossin de 24 hores diàries, mentre que la corporació mantindrà les 128 hores setmanals que aplica actualment, en considerar que no cal disposar d’aquest servei durant les nits.
La Plataforma Sindical va proposar altres esmenes al text aprovat per la junta de govern del Comú, com ara que les hores extres sempre es considerin voluntàries per al treballador o que es compensi les hores que es treballen de més quan hi ha un acompanyament per activitats socials o de lleure. 

Comentaris: 1

Comentaris

Sila teva dona fot el camp amb els nens i et deixa penjat amb la hipoteca, es considera familia monoparental?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic