Una mera "formalitat". Així considera el Consell Comarcal les queixes presentades per una de les treballadores familiars subrogada a l'empresa Sumar, que portarà a la Inspecció de Treball les irregularitats que, considera, comporten les condicions laborals. La qüestió la posava damunt de la taula durant el ple celebrat aquest migdia la consellera de Compromís Carlota Valls, via interpel·lació. La resposta, molt breu (l'afer es ventilava en cinc minuts de l'hora i quasi quaranta que durava el ple), l'ha aportat el secretari de la corporació, Fernando Rivares. "Bàsicament, és una formalitat" relacionada amb les hores de feina, ha assegurat, "i ja he parlat amb la coordinadora i l'hi donarem solució". Cap resposta, no obstant, sobre la treballadora a qui el procés de subrogació va deixar en una mena de llimbs: mentre Suport Assistencial la va donar de baixa (que no acomiadar-la), Sumar no la va incorporar.

Valls no ha acceptat que es minimitzés el problema d'aquesta manera i ha tornat a agafar la paraula per insistir que no, que els presumptes incompliments del conveni laboral per part de Sumar van més enllà d'un malentès amb les hores i afecten "en tots els àmbits" de la relació laboral. Inclosa la de les competències mateixes que s'assignen a l'empleada. "És molt més greu del que comenta el senyor secretari, perquè estem parlant de l'atenció als usuaris", atès que la treballadora ha denunciat que se li assignen tasques per a les quals no està qualificada. "Em sembla molt honest per part seva" posar-lo de manifest, ha afirmat la consellera socialista. De fet, indicava, la carta remesa per l'empleada al Consell Comarcal, i que previsiblement arribarà també a la Inspecció de Treball, consta de set pàgines on enumera els aspectes que considera incorrectes.

En la seva intervenció, Valls destacava la preocupació per una situació, la de les treballadores familiars, que s'allarga en el temps. "Sempre se'ns ha dit que un cop aterrés Sumar tot quedaria arreglat", insistia, "i us demanaria, consellers i conselleres, que hi reflexionem, perquè ara que el servei ja és de gestió pròpia el problema el tenim nosaltres".