Diari digital d'Andorra Bondia
Els alumnes dels tres sistemes educatius van treballar ahir les propostes en comissió.
Els alumnes dels tres sistemes educatius van treballar ahir les propostes en comissió.

El Consell General dels Joves debat rebaixar tarifes del transport públic


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El treball en comissió va donar ahir el tret de sortida al 17è Consell General dels Joves en què participen els alumnes de secundària dels tres sistemes educatius. Organitzats en tres comissions presidides pels membres de la comissió permanent en trobar-se ja dissolta la cambra, Ferran Costa i Rosa Gili, Josep Anton Bardina i Patrícia Riberaygua, i Meritxell Palmitjavila i Josep Majoral   van debatre les sis proposicions de llei presentades, entre les quals una sobre el transport públic en què es planteja la necessitat de rebaixar-ne les tarifes.

En l’escrit de la proposició de llei, plantejada pels alumnes del Col·legi Sant Ermengol, s’incideix en les queixes de “molts ciutadans” amb relació al transport públic i a l’escolar, en què s’afirma que durant el trajecte hi ha alumnes que van de peu. Per això, en el text, que incideix també en l’elevat preu dels taxis i del transport públic de qui a més es critica la impuntualitat, es proposa l’increment del nombre d’autobusos destinats al transport escolar, sobretot a les parròquies més poblades, així com un augment també de les línies dels autobusos nacionals i parroquials, a part de la rebaixa de tarifes de “tots els transports públics del país”.

En una segona proposició, en aquest cas de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino, es planteja la modificació del Codi de circulació per tal que els menors d’entre 16 i 18 anys que hagin obtingut el permís de conduir ho puguin fer “sense cap acompanyant adult”.

Els joves van treballar també un text per lluitar contra la discriminació sexual, en què es proposen campanyes de sensibilització, una proposició per protegir els boscos establint l’obligació de repoblar el mateix nombre d’arbres que s’hagin talat per tirar endavant alguna construcció, ja sigui pública o privada, així com dos textos més per fomentar la implementació d’energies renovables a edificis públics i també la utilització de combustibles menys contaminants.

Les propostes treballades ahir en comissió es debatran i es votaran al ple previst per al 20 de març.

Consell General
joves
debat
rebaixar
tarifes
transport públic
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic