Diari digital d'Andorra Bondia
La sala Prada Casadet compta amb un circuit de càmeres de vigilància per seguretat.
La sala Prada Casadet compta amb un circuit de càmeres de vigilància per seguretat.

El CSJ proposarà al nou Govern tenir més magistrats temporals


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, té previst presentar al proper executiu quan es constitueixi la demanda de la creació de més places de magistrats per al Tribunal de Corts de forma temporal, després que recentment s’hagi publicat un edicte d’una de nova. El motiu  és obvi. El judici de BPA i totes les accions preses per algunes defenses amb recusacions i ara a l’espera que es presentin més accions abans que es reprengui el judici el proper 16 de setembre, pot deixar a la corda fluixa el Tribunal de Corts per la manca de magistrats. Així, segons va assegurar ahir Casadevall “haurem de demanar mesures per tenir cobert el Tribunal de Corts en qüestions com el cas BPA”. 
Aquesta qüestió, però, passaria per crear una temporalitat en la figura del magistrat, que el mateix president del CSJ reconeix que suposaria un canvi legislatiu.  Sigui com sigui, des del CSJ no volen allargar més aquesta qüestió i esperen que es formi el nou govern per presentar aquesta proposta. 
L’allargament del judici BPA ha suposat també  canvis en el contracte de lloguer de la sala de Prada Casadet, propietat de la CASS, que el CSJ va llogar esperant que el proper mes de juny ja estigués acabat o bé el judici o bé l’edifici de la nova Seu de la Justícia. Però com que no ha passat ni una cosa ni l’altra, Casadevall va explicar que s’amplia el termini del contracte almenys fins a final d’any i es continuen pagant els més de 1.400 euros mensuals de lloguer de la sala. Una ubicació que cal dir que el Consell Superior de Justícia aprofita per fer formacions, com les que s’esdevindran demà i el proper divendres. 

Càmeres de vigilància
El Consell Superior de la Justícia ha canviat el sistema de vigilància del sumari. Abans era un vigilant les 24 hores qui el custodiava i suposava un cost superior als 3.600 euros mensuals. Ara, els 230.000 folis del sumari del judici del cas BPA són custodiats per un sistema de videovigilància amb un circuit de càmeres que vigilen l’habitació on estan ubicats en aquest espai de la sala de Prada Casadet. Cal recordar que en un inici quan es va suspendre per primer cop es va traslladar tot el sumari. Ara, però, el CSJ ha decidit guardar-lo en aquest espai i d’una manera videovigilada, la qual cosa també li suposa un estalvi important. 
El president del CSJ va destacar una altra qüestió que té previst posar sobre la taula al proper Govern. Està relacionada amb el pressupost de la construcció de la nova Seu de la Justícia. No va voler donar-ne detalls però va dir que “el pressupost es va fer fa quatre anys i hi ha canvis que s’han de fer”, va remarcar. 

CSJ
proposarà
nou
Govern
temporals
magistrats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic