El filòsof urgellenc Xavier An­tich, acompanyat de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la regidora de Festes, Sílvia Iscla, va llegir dissabte al vespre, des de la balconada de l’Ajuntament, el pregó que va inaugurar de manera oficial la festa major de la Seu d’Urgell 2017. Antich, només començar, va remarcar l’honor que representa ser pregoner de la festa major: “Moltíssimes gràcies. L’honor és immerescut, perquè jo no tinc cap mèrit per ser aquí, tinc   el mateix que teniu vosaltres: ser de la Seu, cosa de què em sento molt orgullós.”
Antich va continuar el pregó recordant els manifestants que la mateixa tarda van omplir Barcelona per mostrar la  seva repulsa contra la violència i el dol per les víctimes dels atemptats a la Rambla de Barcelona i a Cambrils. “Han cridat que no tenen por. Que volen viure en pau. Que el mal no podrà amb tot el bé que volem per al país i la gent que hi viu. I el seu crit és el nostre: des de la Seu ens sumem a aquest clam de pau, en favor de la vida i el respecte, la convivència i la diversitat. No tenim por! Hauria estat bé poder-se manifestar també contra la mentida i la manipulació que amenacen la democràcia, però amb segons qui a la manifestació no es podia fer.” 
Antich va fer també una descripció de la Seu remarcant els tres elements que la fan singular: “Hi ha moltes coses que fan de la Seu el que és. Però, per sobre de totes, tres: el Cadí, la catedral de Santa Maria d’Urgell i el passeig i el mercat”, va destacar.  El filòsof urgellenc va seguir amb tot de records emotius, revivint la seva infantesa i joventut a la Seu d’Urgell. 

Tret de sortida
Uns 200 nens participants en els diferents casals d’estiu de la Seu i comarca van ser els encarregats de donar divendres el tret de sortida de la festa major 2017 amb la ja tradicional cercavila pel centre de la ciutat i la lectura del pregó infantil des de la plaça dels Oms. 
Els infants van ser rebuts per la regidora de Festes i Tradicions, Sílvia Iscla, que va remarcar que amb aquest acte “volem que la canalla ens encomani a tots els urgellencs i urgellenques l’alegria i les ganes de festa major, que consta  d’un total de 95 actes adreçats a totes les edats que tindran lloc fins dimarts vinent”. Iscla va agrair als directors i monitors dels casals d’estiu la seva implicació a l’hora de fer possible aquest acte infantil que obria la festa major.