Dos auxiliars del centre sociosanitari El Cedre serien el focus del darrer brot de coronavirus. Així ho ha assegurat el cap de Govern, Xavier Espot, que ha remarcat que els protocols s’han seguit “al peu de la lletra” i que no s’ha produït cap contagi entre els positius que es troben ingressats a la cinquena planta del centre i la resta de residents. Actualment, al sociosanitari hi ha 13 positius, dos dels quals eren dues residents que presentaven febrícula. Els 11 restants van ser diagnosticats arran del cribratge que es va fer dimecres i dijous i es tracta de 9 residents i dos auxiliars. Tots els positius són d’una mateixa planta a excepció d’una persona.

A l’àrea Covid del Cedre (ubicada a la cinquena planta) hi ha 16 persones amb la malaltia, els 11 provinents del mateix Cedre i cinc de Salita. El cap de Govern ha remarcat que el fet que s’hagi produït un contagi al sociosanitari no vol dir que hi hagi hagut una mala praxi. En aquest sentit han indicat que no es pot tancar aquests professionals amb "pany i forrellat" només perquè treballen en un geriàtric. Espot ha recordat que les inspeccions fetes a Salita van concloure que els protocols es van seguir i ara es farà el mateix al Cedre, per assegurar que el contagi s’ha produït per un “factor d’aleatorietat”. 

Per altra banda, a la residència Clara Rabassa s'ha detectat un professional positiu i per això el centre es manté en vigilància. És per això que a inicis de la setmana que ve s’hi farà un cribratge.

També al centre d’acolliment d’infants La Gavernera s’han registrat tres joves positius, que es troben aïllats en pisos. Alguns dels menors que hi van estar en contacte es troben en aïllament al centre i tres joves més no s’han hagut d’aïllar perquè ja van passar la Covid-19 en la primera onada. Ahir es va fer una TMA a tot el personal amb resultat negativa i la setmana que ve es faran nous cribratges a tots els professionals i menors de la Gavernera.

Quant a les escoles, hi ha 81 aules en vigilància activa de les quals 63 es troben en aïllament total i la resta parcial. A més, hi ha 27 classes en vigilància passiva. Tot això sense tenir en compte l’escola de segona ensenyança d’Encamp, que resta tancada.

Així mateix, a l’escola bressol Espill de Sant Julià de Lòria hi ha una aula confinada i a l’escola bressol Dames de Meritxell l'aula ja ha finalitzat el confinament.