Més d’un 30% de la població de la regió iberoamericana actualment no pot fer un ús adequat de les eines digitals. Per aquest motiu, el Govern i la Secretaria General Iberoamericana (Segib) han decidit organitzar, aquest divendres a Andorra la Vella, el primer fòrum digital de la regió, que portarà per títol Aliances publicoprivades per a la transició digital, amb la connectivitat com a eix principal. L’objectiu és generar un marc d’aliances necessari per superar les bretxes en l’accés a la tecnologia digital que encara persisteixen als països iberoamericans.

“Aquests temes són una prioritat del Govern, hi hem invertit molt i hi ha una aposta ferma que ha donat fruits en la transformació digital del país, així que ara es tracta de compartir experiències, les bones i les dolentes, per créixer conjuntament”, ha afirmat el secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, que ha comparegut al costat de la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor.

A la trobada, que estarà dividida en quatre blocs, hi prendran part de forma presencial prop de mig centenar de persones, entre representants del sector públic i empreses de telecomunicacions. Amb motiu de la celebració del fòrum, es desplaçarà fins a Andorra el secretari general de la Segib, Andrés Allamand, que inaugurarà el certamen al costat del cap de Govern, Xavier Espot. 

Els quatre blocs, de 45 minuts de durada, seran els principis i drets en entorns digitals, els reptes de la connectivitat, el desafiament de la regulació i les aliances publicoprivades en el desplegament de les infraestructures. Aquest fòrum tindrà vocació de continuïtat, ja que l’any que ve tindrà lloc una nova trobada sobre competències i serveis digitals.