Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla

El Govern aprova la creació del màster en gestió musical


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Agències

El Govern ha aprovat el títol estatal de màster en gestió musical, a proposta de la Humanium International University. Segons informen des de l'executiu, aquest màster ha de proporcionar als estudiants que el cursin les competències necessàries per esdevenir professionals capaços de planificar i gestionar processos relacionats amb la creació, direcció, producció, interpretació, enregistrament i difusió de la música. L’obtenció del títol ha de permetre al titulat treballar com a assessor musical i cultural en empreses, mitjans de comunicació i d’institucions públiques, com a gestor o director de festivals, o com a investigador en equips de recerca en un context de R+D+I, entre d’altres.

El títol de màster té una càrrega de treball de 120 crèdits europeus distribuïts en quatre semestres. El següent pas per tal que aquests estudis esdevinguin una realitat és que es presenti un pla d’estudis, que haurà de ser acreditat favorablement per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior (AQUA) i aprovat posteriorment pel Govern.

POB i exàmens de graduat de segona ensenyança per a candidats lliures

D'altra banda, cal destacar la segona convocatòria anual de la prova oficial de batxillerat (POB) del sistema educatiu andorrà per als candidats lliures, així com la convocatòria d'exàmens oficials de graduat en segona ensenyança també per a candidats lliures. En el cas de la POB, la inscripció s'haurà de fer en el període comprès entre el 24 de setembre i l’1 d’octubre, ambdós dies inclosos, al servei de Tràmits del Govern. La prova consisteix en una sèrie d’exàmens en què el candidat ha de demostrar el grau de desenvolupament de les competències específiques en finalitzar el nivell de batxillerat, d’acord amb les assignatures que ha escollit i que formen el seu itinerari. Els exàmens de la primera avaluació tenen lloc entre el 8 i 12 de novembre, i els de la segona, entre el 13 i el 17 de desembre. Tots els exàmens tindran lloc a l’edifici de les Columnes, al Centre de Formació al Llarg de la Vida.

Pel que fa als exàmens per obtenir el graduat en segona ensenyança, pot accedir a la convocatòria tota persona establerta legalment al país, aixi com les persones andorranes no residents de més de 16 anys. En aquest cas, les inscripcions als exàmens s'hauran de dur a terme entre el 23 de setembre i l'1 d'octubre, ambdós dies inclosos, al servei de Tràmits de l'edifici administratiu del Govern, i els exàmens se celebraran entre el 20 i el 22 d'octubre. Les proves tindran lloc també al Centre de Formació al Llarg de la Vida.

Cursos de formació del Servei d'Ocupació

El consell de ministres ha aprovat també la licitació dels cursos de formació organitzats pel Servei d’Ocupació en matèria d’ajudant d’electricitat i ajudant de lampisteria, calefacció i climatització. Aquests cursos s’emmarquen en les polítiques actives d’ocupació que s’ofereixen des d’aquest servei, més concretament en l’àmbit de la capacitació laboral i la formació continuada de les persones que hi ha inscrites, amb la voluntat que assoleixin o millorin les seves competències professionals. D’aquesta manera, i tenint en compte que actualment els sectors laborals de l’electricitat i de la lampisteria, calefacció i climatització segueixen requerint personal qualificat i ajudants, el Servei d’Ocupació crea accions formatives per a qualificar persones interessades a reorientar-se cap a aquestes feines.

educació
màster
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic