Diari digital d'Andorra Bondia
Els participants en el curs sobre voluntariat i cooperació de l’UdA paguen 50 euros.
Els participants en el curs sobre voluntariat i cooperació de l’UdA paguen 50 euros.

El Govern finança un 90% del curs sobre voluntariat i cooperació


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Govern va aprovar dimecres diverses ajudes relacionades amb l’ensenyament superior. L’executiu va autoritzar la signatura del conveni de col·laboració amb la Universitat d’Andorra per al desenvolupament d’un programa de formació en cooperació internacional i voluntariat. El Govern va iniciar l’any passat la col·laboració amb la Universitat per a aquest curs, que enguany arriba a la sisena edició. Així, el Govern col·labora en el finançament d’aquesta formació amb una aportació total de 6.000 euros. La col·laboració econòmica del Govern en el curs permet rebaixar el preu de matrícula per als estudiants, de manera que només hauran de pagar 50 euros per persona, i garantir la participació d’experts d’Andorra i dels països veïns per oferir una elevada qualitat de la formació.
El curs es fa des de fa uns deu  anys. En un principi, era bianual, però a causa de l’interès creixent per aquesta temàtica, des de fa quatre anys es proposa cada curs, de setembre a febrer. Així ho va explicar la coordinadora de la formació, la presidenta de l’ONG Cooperand amb Llatinoamèrica, Carla Riestra, que valora molt positivament aquesta ajuda “que subvenciona el 90% del curs”. Riestra va manifestar que en la formació hi participen entre 20 i 30 persones, no només estudiants. Segons la presidenta de Cooperand, el curs vol donar a conèixer quins projectes de cooperació i voluntariat es porten a terme a Andorra i fora d’Andorra. Per aquest motiu, en les sessions hi prenen part representants de diverses entitats. L’any passat hi van ser presents des de la Creu Roja, Unicef, Obrim-los, obrim-les, i la plataforma d’ONG a Catalunya, entre d’altres. 

Ajudes al doctorat 
L’executiu va acordar destinar 90.000 euros en la convocatòria dels ajuts de doctorat per al curs acadèmic 2018-2019. D’aquesta dotació, 30.000 euros van destinats a nous ajuts de tercer cicle i 60.000 euros a ajuts de renovació del doctorat. Aquests ajuts s’adrecen a joves que vulguin iniciar i continuar la seva carrera professional en l’àmbit de la recerca per mitjà dels estudis de doctorat. Els ajuts de doctorat són per a una dedicació exclusiva i tenen una durada màxima d’un any. Aquesta dotació es concreta amb un import de 1.250 euros mensuals, fins a un màxim de 15.000 euros anuals. El termini de presentació de  sol·licituds es tanca el 29 de juny del 2018.

Conveni amb SAS Institut
Finalment, també en relació amb la Universitat d’Andorra, el Govern va aprovar l’autorització de la signatura d’un conveni amb la Universitat d’Andorra i SAS Institute per oferir programes de formació sobre la plataforma SAS de gestió i tractament de les dades estadístiques. L’objectiu és impulsar programes de formació que permetin adquirir coneixements actualitzats i innovadors en l’explotació i administració de la plataforma SAS.

Govern
finança
curs
Voluntariat
cooperació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic