Diari digital d'Andorra Bondia
El Llamp i la ludoteca de Santa Coloma amplien el servei al matí
El Llamp i la ludoteca de Santa Coloma amplien el servei al matí

El Llamp i la ludoteca de Santa Coloma amplien el servei al matí


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El Llamp i la ludoteca de Santa Coloma ampliaran el servei d’acollida d’infants al matí. Així es dona resposta als pares que comencen a treballar més d’hora i que fins ara no tenien cap recurs per als fills. Fins ara ja s’oferia un servei de guarda de les 18.30 hores (que és quan finalitzen les activitats programades) a les 20 hores, i ara es farà el mateix de les 8 hores a les 9.30 hores. El preu serà igual que per al torn de tarda, és a dir 4 euros. Aquest és un dels canvis que s’han introduït en l’ordinació reguladora del règim intern del casal d’infants El Llamp i la ludoteca de Santa Coloma, aprovats pel Comú d’Andorra la Vella en el darrer consell.
Les modificacions també implicaran que a partir d’ara s’eliminarà l’acompanyament dels infants a activitats que no siguin del Comú. La consellera de Social de la capital, Ester Vilarrubla, va explicar que aquesta tasca es va començar a oferir de forma molt puntual però amb el temps ha anat creixent i això provoca distorsions en el servei, ja que no es podrien complir les ràtios de personal per infants. Per aquest motiu s’ha optat per fer només l’acompanyament a les activitats que ofereix el Comú, com poden ser les esportives o les que tenen lloc a La Llacuna.
Per altra banda, s’ha introduït canvis en el mètode d’inscripció. Les famílies ja no hauran d’apuntar els fills a la finestreta única sinó al departament de Social o al servei de Tràmits de Santa Coloma. A més, en breu es preveu que es puguin fer online. També s’ha fixat com a requisit que a l’hora de fer una nova inscripció es presenti un certificat mèdic que indiqui que l’infant no té cap malaltia infectocontagiosa. 
Quant als pagaments, s’ha inclòs en l’ordinació la possibilitat de fer-los de forma fraccionada, una opció que a la pràctica s’oferia però que no estava recollida enlloc. Per gaudir-ne, s’haurà de presentar una demanda escrita a la comissió de Social. A més, s’ha incorporat al text la possibilitat de demanar a un usuari que abandoni el servei si té un volum important d’impagaments de quotes acumulat. Vilarrubla va recordar que hi ha pares que suposadament poden pagar les mensualitats perquè no han fet arribar cap demanda d’exoneració però que no fan efectives les factures. “Esperem no haver d’arribar mai a aquesta mesura, però aquesta és una possibilitat que ens dona més força”, va dir, al mateix temps que va recordar que les persones que no ho puguin assumir poden demanar l’exoneració total o parcial del cost del servei.
Altres canvis introduïts en l’ordinació són la comunicació a l’autoritat pertinent de possibles casos d’infants en perill (falta d’higiene, tristesa, problemes d’alimentació...) o l’ampliació dels supòsits pels quals els treballadors poden sol·licitar no fer colònies. Vilarrubla va destacar que aquestes modificacions responen a la necessitat d’actualitzar el text i també d’eliminar qualsevol bri de subjectivitat en l’actuació del Comú i de fer que els serveis es donin de forma equànime.
El Llamp ofereix durant el curs escolar 120 places, de les quals se’n solen omplir unes 110. En el cas de la ludoteca de Santa Coloma, hi ha disponibles 90 places, de les quals se n’omplen unes 87. La consellera de Social d’Andorra la Vella va indicar que això no vol dir que cada dia s’acullin els mateixos infants, ja que els efectius van variant. 

El Llamp
Ludoteca
santa coloma
servei d'acollida
infants
Ester Vilarrubla
consellera de Social
Comú d'Andorra la Vella

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte