La seu de la justícia ha acullit avui l’acte de promesa per a la presa de possessió del càrrec de fiscal adjunt de primer grau per part d’Alexandre Ferreira Teixeira, amb la presència del president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Josep Maria Rossell, i altres autoritats. Precisament Rossell ha explicat que amb aquest nou efectiu, la Fiscalia, amb vuit fiscals (nou amb el fiscal general), completa la previsió marcada al pla de xoc. A partir d’ara, manca finalitzar els procediments per completar la Batllia, amb els oficials (13) i els secretaris judicials (5).

“Quant als secretaris fa bona pinta, ja que hi ha bastants candidats que s’han presentat i esperem que es puguin cobrir les places. I en el cas dels oficials, hem acabat amb el procediment intern a l’administració de justícia, amb el qual s’ha cobert una plaça, després s’obriran els interns a la resta d’administracions, i finalment, si cal, s’obrirà un extern”, ha explicat Rossell. Sobre el pla de xoc, el president del CSJ ha precisat que “el fet que l’hàgim completat, no significa que sigui una cosa tancada, va evolucionant, així que hem de veure quines necessitats hi haurà i, a partir d’aquí, quins canvis legals s’hauran de fer”.

Alexandre Ferreira és llicenciat en Dret per la Universitat de Tolosa, màster I en Dret privat, màster II de Contenciós i arbitratge i postgrau en Dret andorrà per la Universitat d’Andorra (UdA). El 2021 va començar com a secretari judicial a la Batllia i des del 2023 ha exercit com a fiscal adjunt en pràctiques. Abans, havia exercit l’advocacia en un bufet. “Vetllaré per l’interès públic i atendré les persones més vulnerables”, ha afirmat.