El telecadira del Pla de les Pedres no es construirà fins l'any que ve a causa de la neu que ha caigut a la zona els darrers dies. "La previsió de Saetde és tenir les obres enllestides i, si no es fan aquest any, serà l'any que ve", ha explicat el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres. Les obres encara no tenen els permisos del ministeri de Medi Ambient, el qual està treballant en la informació complementària demanada a l'empresa. De la mateixa manera, el comú de Canillo també ha paralitzat les obres en entendre que s'hauria construït un camí en terrenys pertanyents a la parròquia. La construcció del telecadira i d'un teleesquí a una zona pertanyent als antics terrenys de Concòrdia és una de les mesures pactades en l'acord d'inversió signat entre Saetde i el comú d'Encamp, per explotar les terres durant un període de cinc anys.

Saetde ajorna les obres de construcció del telecadira del Pla de les Pedres, a tocar de Bordes d'Envalira i de la zona de freestyle del Peretol. Així ho ha explicat el cònsol major de la parròquia d'Encamp, Jordi Torres, que ha justificat la paralització de les obres per les nevades dels darrers dies. "La previsió de Saetde és tenir les obres enllestides i, si no es fan aquest any, serà l'any que ve", ha afirmat el cònsol.

Saetde encara no compta amb els informes de medi ambient que puguin avalar l'inici de les obres. Segons el Govern, les persones tècniques del ministeri han demanat informació complementària a l'empresa i "estan treballant sobre el tema". Tot i això, encara que els informes estiguin llestos abans que s'acabi l'any, els operaris no podran iniciar les obres, ja que la neu impedeix que els treballs es puguin dur a terme de manera idònia.

A la falta dels informes del ministeri se li suma la paralització de les obres per part del comú de Canillo. Saetde hauria construït un camí en uns terrenys de Canillo, ampliant el ja existent, motiu pel qual el comú de la parròquia va enviar una comunicació a l'empresa on se'ls informava que s'havia tallat el camí i instava a aturar les obres. De la mateixa manera, també es va obrir un expedient sancionador a l'empresa, a qui consideren que se li pot imputar una infracció urbanística.

Acord sense data d'inici

La construcció del giny està lligada a l'acord d'inversió, signat entre l'empresa i el comú encampadà i que es va aprovar en la sessió de comú del 6 de setembre. Segons s'estipula, el comú cedeix les terres, que formen part dels antics terrenys de Concòrdia, a Saetde durant un període de cinc anys per construir el telecadira del pla de les Pedres i un teleesquí. A més, es concedeix la cessió del vestíbul del Funicamp sense cap cost, a canvi de les obres de millora de la infraestructura, dutes a terme per l'empresa adjudicatària.

Els grups de l'oposició van deixar palès durant la sessió de comú la seva disconformitat amb el text, ja que hi havia punts que generaven conflicte. Per exemple, el text no marcava la data d'inici de la concessió, mentre que Torres va especificar que el temps corria en el moment en què les tres parts -Funisa, Saetde i el comú– signessin l'acord. Tanmateix, segons el text i tal com va explicar el cònsol major durant la sessió de comú, Saetde haurà d'abandonar els terrenys en el moment que ho disposi el comú.