El prat de la Uina situat a Ordino, de Casa Saboyano, i explotat per Andreu Gaspà Picart, ha aconseguit el primer premi en la cinquena edició del Concurs nacional de prats florits, que ha comptat amb tres participants. Aquest prat serà presentat al Concurs pirinenc transfronterer de prats florits.

El prat de la Cabana situat als Cortals de Sispony, de Casa Fonta i explotat per Xavier Coma Gasia ha assolit el segon premi, mentre que el tercer premi ha estat per al prat de la Borda d’Incles situat a la vall d’Incles de Canillo, de Casa Bortoló i explotat per Josep Casal Badia. Els premis consisteixen en un lot de productes agrícoles i artesans d’Andorra i d’un diploma acreditatiu.

El Concurs de prats florits és una iniciativa dels Parcs naturals francesos que al Principat organitza el departament d’Agricultura amb la col·laboració del comú d’Ordino, del Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (Cenma), i de l’Associació de pagesos i ramaders del Principat d’Andorra (APRA). El concurs recompensa els prats de dall que tinguin el millor equilibri agroecològic i incentiva les bones pràctiques agràries, alhora que valora l’aportació dels prats a la qualitat del paisatge mitjançant la diversitat de flora i fauna.

El jurat està format per tècnics de l’APRA, del comú d’Ordino, del Cenma i del departamet d’Agricultura del Govern.