El programa d’hiperacceleració empresarial de Crèdit Andorrà, Scale Lab Andorra, ha invertit en tres noves start-ups. Amb aquestes tres noves companyies, el programa ja ha invertit en setze empreses des de l’inici, i n’ha avaluat més de 1.000. Les últimes incorporacions són Assembler Institute of Technology, centre de formació per a desenvolupadors i altres perfils tecnològics; Tuvalum, de compravenda de bicicles de segona mà, i Chatwith, empresa de gestió a través de WhatsApp.

Assembler Institute of Technology és un centre de formació per a desenvolupadors i altres perfils tecnològics, amb seu a Barcelona. La seva missió és crear una generació de professionals tecnològics amb un mètode d’aprenentatge propi, sense classes, sense professors, basat en el desenvolupament de projectes reals i sense cost per avançat. El màster en Desenvolupament de Software s’enfoca a la formació d’alt rendiment per a perfils qualificats.

Tuvalum és una start-up espanyola de compravenda de bicicletes de segona mà a Europa. S’encarrega de la gestió de totes les operacions que intervenen en aquest tipus de transaccions a través de la digitalització i l’experiència de client. Això significa que gestionen els pagaments i els cobraments, la recollida i l’enviament de bicicletes, i la revisió i la certificació de cada bicicleta per comprovar el seu estat. També tenen un servei dedicat a botigues ciclistes per ajudar a impulsar les vendes de petits minoristes a escala internacional.

Chatwith.io és una start-up enfocada a ajudar a petites empreses i autònoms a gestionar les seves vendes a través de WhatsApp. És una eina que permet gestionar clients, pagaments, enquestes, campanyes o cites prèvies. Algunes empreses de sectors com el formatiu, l’automoció, el legal, la cosmètica i la bellesa, l’immobiliari o les vendes a distància ja han adoptat aquesta solució per al seu dia a dia.

Scale Lab Andorra s’adreça a empreses innovadores o de base tecnològica, en sectors estratègics per a Andorra, com ara salut i benestar, sostenibilitat, mobilitat, serveis financers o oci i esports, entre d’altres, amb un model de negoci validat i escalable.

El programa ofereix invertir amb imports que van des dels 100.000 euros per projecte amb l’opció de participar en rondes de finançament posteriors fins a una inversió màxima de 500.000 euros per companyia. També simplifica la possible arribada de les empreses a Andorra a través de suport professional i de serveis personals perquè aprofitin els avantatges diferencials que té el país.