Diari digital d'Andorra Bondia
El PS demana el ‘curriculum vitae’ de la nova membre del CSJ
El PS demana el ‘curriculum vitae’ de la nova membre del CSJ

El PS demana el ‘curriculum vitae’ de la nova membre del CSJ


Escrit per: 
Redacció / FOTO: J.G.

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha tramitat una demanda d’informació a Sindicatura mitjançant la qual demana que se li faciliti el currículum de la nova membre del Consell Superior de la Justícia (CSJ) Maria Carme Torres. Des de la formació s’ha posat en relleu que, a diferència del que s’ha fet en nomenaments anteriors, en aquesta ocasió aquesta documentació no ha estat transmesa als grups parlamentaris.

En concret, l’escrit enviat per López a l’òrgan rector del Consell General demana “el curriculum vitae de la senyora Maria Carme Torres Orpinell, nomenada pel Govern membre del Consell Superior de la Justícia”. 
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata han sabut aquest nomenament després de rebre la carta d’invitació a l’acte de jurament de  Torres, que s’ha de celebrar demà, a les quatre de la tarda, a la Casa de la Vall. Una pràctica habitual era adjuntar a la carta informació sobre la trajectòria professional de la persona escollida per al càrrec. En aquesta ocasió, però, això no ha estat així. Per aquest motiu, el PS ha volgut fer la demanda d’informació i, d’aquesta forma, poder conèixer en profunditat l’experiència i els mèrits de la nova membre del màxim òrgan de la justícia andorrana.
Des del Partit Socialdemòcrata es va posar en relleu que la formació vol ser molt vigilant amb els nomenaments que es facin en un futur en l’àmbit de la justícia, i molt particularment en el Consell Superior de la Justícia.

Maria Carme Torres substituirà Jaume Sansa, el vicepresident del CSJ, que va morir a finals de maig.

El juny passat el Govern va informar que el cap de l’executiu, Antoni Martí, havia nomenat Maria Carme Torres com a membre del Consell Superior de la Justícia, d’acord amb l’article 20 de la Llei qualificada de la justícia, que estipula que el cap de Govern nomena un dels cinc membres de l’òrgan.
El decret del cap de Govern es va publicar en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) el 24 de juny. Aquest nomenament serà efectiu a partir que Torres hagi jurat el càrrec. Maria Carme Torres Orpinell és jurista de formació, llicenciada en dret amb especialització en integració europea. La seva trajectòria professional s’ha des­envolupat al Tribunal Superior de Justícia d’Andorra, on ha exercit de secretària judicial de la sala penal, secretària judicial de la sala civil i secretària judicial de Presi­dència.

 

PS
Carme
torres
CSJ
justícia
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic