“Demanar hora per a una revisió als nostres familiars que pateixen la malaltia de l’Alzheimer és tot un repte al nostre país. Demanar hora al neuròleg, que és qui tracta el malalt, no és possible fins al juliol”. Així començava un article d’opinió al BonDia signat per Sandra Cano i que volia reflectir la situació per la qual malalts d’Alzheimer i els seus familiars passen. Des del SAAS han reconegut que hi ha una llista d’espera dels dos facultatius que ara ofereixen l’especialitat de neuròleg. La d’un arriba fins a l’abril i la de l’altre neuròleg és, com apuntava Cano, fins al juliol. El SAAS també reconeix aquesta manca d’especialistes i, per aquest motiu, han explicat que hi ha pressupostat un nou neuròleg per a  aquest any. Això sí, no es traurà l’edicte fins que el pressupost no estigui aprovat. 

NOU NEURÒLEG EL 2018
Els dos neuròlegs només ofereixen, entre tots dos, unes onze hores a la setmana, distribuïdes en dos dies. En concret, el neuròleg Pere Comas ofereix visites els dimecres de 9.40 a 12.20, i de 15.00 a 17.20. L’altra neuròloga és Meritxell Martínez Ferri,  que només visita els dilluns a la tarda, des de les 15.00 fins a les 18.40. La nova plaça de neuròleg que està previst que es publiqui a aquest any vol que sigui amb un contracte de 40 hores setmanals, segons el SAAS. Això, però, no significa que hi hagués visites cada dia, però almenys sí que n’hi hauria més de les que hi ha actualment, comenten des del SAAS. Un altre problema afegit, que reconeix el mateix SAAS, és que l’especialitat de neurologia està molt buscada i no serà fàcil atreure un especialista cap al Principat. 
Des de l’Associació per la Malaltia d’Alzheimer sempre s’ha criticat la manca de facultatius en neurologia i s’ha cridat a la necessitat d’incrementar aquesta plantilla. “Amb un neuròleg extra no en tenim prou”, va comentar la presidenta de l’associació, Montserrat Valls. El col·lectiu té previst reunir-se aviat amb un grup de treball del SAAS per traslladar-li aquesta demanda i per demanar sobretot que s’estableixi un full de ruta a partir del diagnòstic. “La nostra prioritat és que quan es diagnostica l’Alzheimer el malalt tingui un centre o recursos per atendre’l a casa”, va comentar Valls. 
Segons els familiars de malalts d’Alzheimer, des que es pot diagnosticar aquesta malaltia fins a la primera visita del neuròleg, poden passar mesos, i amb aquest diagnòstic pocs malalts poden estar sols a casa. Aleshores, hi ha un període buit de tractament, de recursos i  d’assistència en què se senten perduts.
Valls també comenta que és després d’aquest període d’espera i la primera visita al neuròleg quan s’ha de demanar, si es pot, plaça en algun dels centres on se’ls pot assistir, o reclamar altres recursos. 
“Hi haurà patologies que podran esperar aquests mesos per a la visita del neuròleg, però l’Alzheimer no pot tardar tant;  s’hauria de tenir resolta la visita i la plaça del centre en qüestió en menys d’un mes”, va dir la presidenta de l’associació d’Alzheimer. 
El col·lectiu treballa també per poder autofinançar formacions de cuidadors amb grups de suport i també per poder oferir serveis, com la musicoteràpia i altres teràpies que puguin fer que els pacients d’aquesta malaltia cerebral tinguin una assistència especialitzada, i que respongui a les necessitats concretes i especials que reclamen.