Diari digital d'Andorra Bondia
El síndic de greuges rep menys queixes però més consultes
El síndic de greuges rep menys queixes però més consultes

El síndic de greuges rep menys queixes però més consultes


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

El síndic municipal de greuges-defensor del ciutadà de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, va avançar ahir l’informe-memòria de les actuacions realitzades per aquesta sindicatura l’any 2016, que aquest vespre presentarà al ple municipal de l’Ajuntament. Davant d’aquesta institució, els ciutadans van presentar el 2016 menys queixes però més consultes. Si l’any 2015 en van presentar catorze, el 2016 van ser vuit.
Pel que fa a les consultes, el síndic en va atendre 215 l’any passat, xifra superior a l’any 2015, en què en va rebre 159. Respecte al motiu de les queixes, el 50% responen a qüestions de convivència ciutadana i un 25% a qüestions relacionades amb l’administració, i el 25% restant estan relacionades amb la via pública. D’aquests vuit expedients de queixa, dos estan tancats i sis estan oberts. 
Pel que fa al tema de les 215 consultes rebudes, així com de les queixes, les defecacions de gossos a la via pública encara són les primeres en el rànquing, seguides de l’ús de “bufadors” en la neteja viària i dels sorolls nocturns que provoquen alguns establiments d’oci. Quant als excrements d’animals domèstics en plena via pública, el síndic assenyala que per encarar aquest problema “és imprescindible i summament necessari agilitzar i incorporar noves fórmules, més modernes, per detectar els ciutadans que embruten la ciutat perquè no recullen la femta del seu gos”. Respecte a la neteja viària, Rúbio planteja canviar el sistema que es fa servir actualment: “Es podria substituir per un altre que no fos tan contaminant com el que s’utilitza ara.”
El síndic municipal de greuges conclou en el seu balanç anual que “una gran part dels problemes de la nostra ciutat tenen l’origen en el comportament incívic d’alguns dels nostres conciutadans en les activitats d’oci, especialment el nocturn”. 

Àngel Rúbio
Ajuntament de la Seu d'Urgell
síndic de greuges
queixes
consultes
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic