Diari digital d'Andorra Bondia
El centre a Escaldes-Engordany del Col·legi Maria Moliner.
El centre a Escaldes-Engordany del Col·legi Maria Moliner.

El sistema espanyol incorpora nou professors més aquest curs escolar


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El nombre de professors del sistema educatiu espanyol (incloent-hi els centres confessionals i el Col·legi del Pirineu) es manté estable amb una lleugera tendència a l’alça. En total, s’han incorporat nou docents més i això suposa una millora a la ràtio d’ensenyant-alumne, que ha passat de 10 a 9 alumnes per professor. Destaca, però, el Col·legi del Pirineu i el Col·legi Espanyol Maria Moliner, que té una ràtio de 7 i 8 alumnes per professor, respectivament. 
El que també es manté estable respecte de l’any passat és el nombre d’inscrits. Així, segons va informar la conselleria d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya, al començament del curs 2018-2019 els centres educatius del sistema espanyol a Andorra comptaven  amb uns 3.000 alumnes. Es tracta d’una xifra similar a la de l’any anterior, sobretot si es té en compte que encara no s’ha tancat el període de matrícula, van indicar. 
Cal recordar que aquest curs, el Col·legi Espanyol Maria Moliner reforçarà el projecte lingüístic. Això es farà a partir de l’oferta de grups flexibles segons el nivell de competència en les matèries de llengua francesa i llengua anglesa a més d’un grup d’espanyol com a llengua estrangera (ELE) i d’iniciació a la llengua del país per l’alumnat de nova incorporació. És per això que el centre s’ha dotat de més professorat, que abans de l’inici del curs ja s’havia incorporat en la seva totalitat. A banda de l’esforç en llengües, el Maria Moliner també consolida el projecte científic i tecnològic amb pràctiques de laboratori en tots els nivells, en matèries de biologia i geologia, i física i química.  
A més, per tal d’aportar un valor afegit a l’oferta educativa a través d’activitats i programes tant de tipus acadèmic com extraescolar, el col·legi ha preparat cinc jornades culturals distribuïdes durant el curs acadèmic a banda de diverses activitats complementàries que giraran al voltant dels objectius per al desenvolupament sostenible. Des de la conselleria també es va exposar que, de la mateixa manera que es va fer el curs passat, tota la comunitat educativa participarà en el projecte Escola Verda i en les activitats propiciades per la Unesco, tenint en compte la condició d’escola associada a aquesta institució.
Des de la conselleria d’Educació es va posar en relleu que el curs 2017-2018 es va desenvolupar als cinc centres educatius del sistema una prova externa per a l’alumnat de tercer curs d’educació primària, els resultats de la qual van ser lliurats als pares. En aquest sentit van explicar que el marc general d’aquesta recull les característiques de l’avaluació del grau de domini de destreses, capacitats i habilitats en expressió i comprensió oral i escrita en llengua castellana, càlcul i resolució de problemes de l’alumnat d’aquest nivell educatiu.
Aquest curs escolar va començar amb més d’11.000 alumnes als tres sistemes educatius. D’aquests, 4.392 són de l’escola andorrana, que creix amb cent infants i manté el mateix nombre de docents. Al sistema francès són 3.730 alumnes els que seguiran aquest curs, una xifra també similar a la registrada l’any passat. En aquest cas s’incorporen dos professors de suport per cobrir les absències dels docents quan aquests fan formació continuada.

 

sistema
espanyol
incorpora
professors
nou
curs escolar
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic