Diari digital d'Andorra Bondia
El Superior absol Cabot dels delictes que Fiscalia li volia sumar
El Superior absol Cabot dels delictes que Fiscalia li volia sumar

El Superior absol Cabot dels delictes que Fiscalia li volia sumar


Escrit per: 
P.G. / FOTO: Andorra difusió

El Tribunal Superior va desestimar ahir el recurs d’apel·lació presentat pel ministeri fiscal, que el 15 de març passat va insistir en el judici a condemnar Jaume Cabot com a autor dels delictes majors de creació de document inveraç i de fitxers clandestins pel cas de les contrasenyes.ad de fa dotze anys. El Tribunal de Corts va absoldre d’aquests delictes Cabot i el va condemnar el 29 de desembre passat a un any de presó condicional pel delicte major d’intercepció de les telecomunicacions, per vulnerar la intimitat d’una altra persona sense el seu consentiment. S’acaba així un cas mediàtic que ha tardat una dotzena d’anys a resoldre’s.

A Cabot se l’acusava d’haver filtrat prop de 16.000 contrasenyes i adreces dels correus andorra.ad, després de denunciar  davant l’Agència de Protecció de Dades que aquest document va arribar al seu ordinador per la xarxa. De denunciant va passar a ser denunciat. Segons el fiscal, Cabot utilitzava de manera il·lícita diferents programes informàtics i queda acreditat que Cabot va agafar el document amb les 16.000 adreces i contrasenyes i amb un altre fitxer va crear un document Zip. El ministeri públic considera que el mòbil de Cabot era desacreditar el Govern i la parapública STA (antiga Andorra Telecom) perquè volia muntar una empresa de telecomunicacions, que finalment no va poder crear.  Per tot això, a més de la pena de 4 anys de presó pels tres delictes, Fiscalia reclama 15.000 euros d’indemnització en concepte de perjudici moral a l’exdirector de l’STA, Xavier Palacios, que va dimitir com a conseqüència de tot aquest afer; 50.000 euros a l’STA en concepte dels recursos humans que la parapública va utilitzar per verificar tot el que va passar i canviar les adreces; uns altres 15.000 per perjudici moral a la companyia; i 15.000 més pel mateix concepte al Govern. 
Per la seva banda, la defensa nega els dos delictes que li vol imputar la Fiscalia i, fins i tot,  el delicte pel qual ha estat condemnat i que va acceptar per tot el desgast que li ha provocat durant tots aquests anys. 

 

Desestimats els recursos dels agressors del jove jueu

Han quedat desestimats en segona instància els recursos de dos dels tres agressors que la matinada del 18 d’abril del 2014 van apallissar un jove jueu a la sortida d’un local d’oci nocturn a la Massana. Els condemnats hauran de pagar les despeses processals.  El Tribunal de Corts els va condemnar el 19 de desembre passat com a autors i coators del delicte major de lesions doloses amb mitjans per causar la mort o lesions més greus a la víctima. Els va imposar dos anys i mig de presó, per a un, vint mesos per a un segon, i dotze mesos per al tercer. 

En els recursos, a més de discutir aquestes penes, també es discutia el repartiment que consideraven “desproporcionat” per pagar la responsabilitat civil que estava xifrada en 68.300 euros per a la víctima, que va rebre lesions al cap i va perdre part de la visió d’un ull, i altres 10.900 euros per a la CASS. 
L’altre recurs és el que presenta un dels joves, que va empènyer la víctima i que, com a conseqüència d’aquest acte, va caure i després es van desenvolupar les agressions  que li van ocasionar les lesions de gravetat. Segons el lletrat, aquest processat només va defensar-se perquè la mateixa víctima també l’havia atacat,  i el va empènyer i va caure a terra. Considera que són dos fets diferents i no vol que se l’inclogui en els mateixos fets que van provocar les lesions tan greus. Per tot això, aquesta defensa en reclamava la lliure absolució i, subsidiàriament, si se’l condemnava, volia que el repartiment de la responsabilitat civil només l’afectés amb 5.000 euros. Aquest judici va ser mediàtic perquè en un primer moment la víctima al·legava que darrere del delicte hi havia l’agreujant dels motius racials per ser jueu, tot i que això es va descartar en primera instància. 

 

Cabot
jueu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic