Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge d'una de les sessions del judici de BPA.
Imatge d'una de les sessions del judici de BPA.

El TC accepta dos recursos dels processats del 'cas BPA' i atura la causa


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

El TC ha admès a tràmit dos recursos d'empara diferents que han presentats diversos dels processats per la causa BPA i ho ha fet amb efectes suspensius. És a dir, que de moment el procediment queda aturat i si s'hagués de reprendre el judici no es podria fer.

En un cas el recurs el presenten Joan Miquel Prats i 17 processats més i recorren contra un aute del 22 de juny del 2020 del Tribunal de Corts i un altre del 7 de gner del 2021 de la sala penal del Tribunal Superior per una presumpta vulneració del dret a lintimitat, dels drets al secret de les comunicacions i a la inviolabilitat del domicili i dels drets a un procés degut, a la defens i a la presumpció d'innocència, a la llibertat i al procediment constitucional.

En aquest sentit, demanen que el TC els atorgui l'empara sol·licitada, anul·li les resolucions impugades, declari les vulenracions al·legades i separi de la causa un seguit d'intervencions de comunicacions i altra documentació que es va incloure en el sumari de la casua general de BPA i que els recurrents entenen que vulneren els seus drets.

El segon recurs el presenta Santiago de Rosselló acompanyat de tres processats més (tots ells també presents en l'acció anterior). En aquest cas es presenta recurs d'empara contra els mateixos autes que els altres implicats i a més, se n'hi afegeix un del 10 de setembre del 2020 del Tribunal de Corts. De la mateixa manera considren vulnerats els seus drets al secret professional, a la intimitat i al secret de les comunicacions, a més d'una vulenració del dret a un procés degut i a la defensa. Per això volen que el TC declari nuls els autes citats i apliqui la conseqüent retroacció processal extraient les proves i documentació aportades que consideren que vulneren els drets fonamentals al·legats.

Andorra
BPA
TC
Constitucional
recurs
empara
causa
judici
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic