Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Majoral Obiols
Josep Majoral Obiols

El TC referma que la inadmissió de Josep Majoral al COEA és legal


Escrit per: 
Redacció / Foto: Bondia

El Tribunal Constitucional no ha admès a tràmit el recurs d’empara que va presentar la representació processal del conseller del grup mixt Josep Majoral Obiols contra les sentències del Superior en què considerava que la no admissió de Majoral al Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra (COEA) era ajustada a dret.  
Tot ve del gener del 2001, quan Majoral disposava d’una autorització del Govern per exercir la professió liberal d’enginyer tècnic. Quan posteriorment, el 2013, es va constituir el COEA, Majoral va demanar la seva incorporació i li va ser denegada perquè la seva formació, acreditada pel Brevet de technicien supérieur. Équipement technique, emès per l’acadèmia de Tolosa, no complia els requisits legals ni, en concret, l’exigència d’una titulació específica que estableix el col·legi. 
Després de setze anys exercint la seva professió, Majoral va al·legar que la Llei de creació del COEA era posterior a l’autorització del Govern i, per això, va considerar vulnerats els seus drets al treball i a pertànyer a una associació professional. Per tant, va manifestar que aquest fet implicava “una retroactivitat que menysté el dret del reclamant”. Per tot, Majoral va sol·licitar l’obertura d’un procés incidental d’inconstitucionalitat i com que no es va fer considerava vulnerats els drets a la jurisdicció i a un procés degut. El Superior va negar que la llei fos retroactiva i que el recurrent tingués privat cap dels drets fonamentals. 
Així doncs, el Constitucional ha donat la raó al Superior, i ha declarat que el recurrent havia pogut exercitar els seus drets en un procés jurisdiccional davant els tribunals competents i que el procés ha complert tots els pressupòsits, requisits i condicions que li són propis”. Per això, no ha admès a tràmit aquest recurs d’empara presentat per la representació processal del conseller i exconseller lauredià Josep Majoral Obiols. 

recurs d'empara
Tribunal Constitucional
Josep Majoral
enginyers
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic