El nou pa propi de l’Alt Urgell, anomenat Trenat de Formatge, va aconseguir una gran acceptació per part del públic urgellenc que ahir al matí es va aplegar a la carpa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, instal·lada al bell mig del mercat setmanal de la Seu. En la presentació que es va fer a peu de carrer, coincidint també amb el Mercat de les oportunitats, es va vendre unes 300 barres grosses i es va fer 300 degustacions d’aquest pa singular del territori, que està elaborat amb farina d’alta qualitat i amb les DOP de formatge Urgèlia i mantega Cadí.  

Aquest pa és un producte treballat pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida, l’Escola d’Hostaleria de Lleida i la cooperativa Cadí, i compta amb el suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Al respecte, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va remarcar durant la presentació del Trenat de Formatge que “aquest producte singular del nostre territori és el resultat d’una iniciativa de suma, i és el resultat del treball conjunt entre el Gremi de Forners i l’Ajuntament per trobar un producte específic que permeti al gran públic identificar-nos”. Batalla va afegir que aquest pa propi, elaborat amb formatge i concretament amb formatge Urgèlia Cadí, “era fonamental perquè la Seu d’Urgell és la capital del formatge a Catalunya”.

Per la seva part, Manel Llaràs, president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, va explicar que pel fet que els forns de pa al Pirineu són microempreses no poden disposar d’un departament d’innovació. És per això que des del Gremi de Forners s’ha capitalitzat aquesta innovació creant un pa singular. Llaràs va ressaltar que “aquesta feina conjunta entre la iniciativa privada, l’administració local, l’Escola d’Hostaleria de Lleida i la cooperativa Cadí és un exemple d’èxit perquè ha aconseguit crear un producte de quilòmetre zero que servirà per dinamitzar els forns del territori”.  Des d’ahir ja es pot comprar el Trenat de Formatge en un 
total de tretze forns tant de la Seu com de la comarca, així com de Martinet i Bellver de Cerdanya. Els establiments on es despatxa aquest pa propi de l’Alt Urgell són, a la Seu, el forn Sansa, el forn Bullich, el forn Sant Joan, el forn Duat, el forn i pastisseria Vilarrubla, i Crosta i Molla.