Diari digital d'Andorra Bondia
L'entrada al Punt de Trobada.
L'entrada al Punt de Trobada.

El Tribunal Constitucional frena el desnonament del Punt de Trobada


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: BonDia

Nou capítol en el serial pel desnonament del Punt de Trobada. El Tribunal Constitucional (TC) va notificar ahir l’admissió a tràmit del recurs d’empara presentat pels explotadors del centre comercial amb efectes suspensius. Això vol dir que s’atura tot el procés que havia instat la família propietària dels terrenys, els Mallol, per aconseguir desallotjar el centre comercial. D’entrada, una de les obligacions que quedaria sense efecte és la d’haver de presentar, com a molt tard avui, un pla de desallotjament concretant els terminis i les condicions en què podrien deixar l’espai.
Tal com va explicar l’advocat de la família Cachafeiro, Xavier Jordana, ara el TC haurà d’estudiar si s’ha aplicat la llei correctament o no i, per tant, si la sentència del Tribunal Superior  (TS) és ajustada a dret. I és que des de l’inici els gestors de l’hipermercat han defensat que “el procediment emprat és equivocat”. La propietat va sol·licitar el desnonament d’acord amb la Llei d’arrendaments de finques urbanes del 1999, però el contracte de lloguer del Punt de Trobada era anterior, per la qual cosa els gestors del centre comercial consideren que no se’ls podia aplicar de manera retroactiva aquesta norma. És per això que en el recurs d’empara argumentaven que se’ls havia vulnerat el dret a un procés degut.
L’advocat es va mostrar esperançat amb la decisió que pugui prendre l’alt tribunal, assegurant que “el fet d’haver aconseguit que s’admeti el recurs a tràmit, ja vol dir que han detectat indicis que alguna cosa potser no està bé”. Igualment, va deixar clar que amb aquesta acció “no volem guanyar quatre o cinc mesos més, sinó que el TC constati que el desnonament es va dictar seguint un procediment equivocat”. En última instància, doncs, el que esperen és que s’acabi declarant “un judici nul”. Aquest fet implicaria haver de tornar a començar tot el procediment des de l’inici.
Ara bé, si finalment el TC no veu problema amb l’aplicació que s’ha fet de la llei i desestima el recurs, el procés de desnonament es reprendria.
Ahir mateix també es va fer arribar un escrit a la Batllia perquè deixi sense efecte l’obligació d’haver de presentar un pla de desallotjament, si bé el lletrat ja havia indicat que es tenia pràcticament enllestit. Amb la decisió del TC també es frena l’acció del saig per cobrar els lloguers reclamats per la propietat des de la fi del contracte d’arrendament.

Tribunal Constitucional
frena
desnonament
Punt de Trobada
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic