Diari digital d'Andorra Bondia
Algunes pastisseries es mostren preocupades per la competència amb el producte industrial.
Algunes pastisseries es mostren preocupades per la competència amb el producte industrial.

El tronc de xocolata, el més venut


Escrit per: 
Laia Bautista Servat / Foto: L.B.S.

Ja ha arribat el període de l’any més llaminer i màgic! I les pastisseries ho saben, perquè des d’inicis de mes, molts ciutadans ja han encarregat el tronc, els torrons i altres dolços per Nadal. Com cada any, el producte estrella per a aquestes festes és el tronc de Nadal de xocolata, seguit del de nata, segons les pastisseries amb les quals ha pogut parlar el BonDia. Ara bé, un aspecte que no ha passat desapercebut entre els pastissers del territori és el notable encariment dels productes de la matèria primera. “La farina, el sucre, la llet... s’han apujat molt, i el preu dels ous fins i tot s’ha doblat!”, indicava el pastisser de la Casal d’Encamp, Ramon Oto, que afegia que cada vegada se’ls fa més difícil trobar productes a preu assequible. Tot i això, les pastisseries han optat per no augmentar preus, com ara la Caseta de Xocolata d’Escaldes-Engordany, que han elaborat productes per a totes les butxaques. “Intentem fer promocions i adaptar alguns dels productes a preus assequibles”, deia la venedora, Marie. Per això, al seu establiment no només ofereixen els dolços tradicionals per emportar-se, sinó que també es poden menjar al local. “El que té més èxit és la porció de tronc de nata o xocolata”.

Productes amb singularitat
A banda dels tradicionals troncs, hi ha pastisseries, com l’Estopiñán que, com cada any, aposten per productes de qualitat amb singularitat. Precisament, enguany han fet cinc models diferents de troncs i amb sabors dolços o afruitats. Però un dels productes que ha captivat més els clients enguany són els torrons amb matrícula del Principat. El pastisser, Alexis Estopiñán, explica que per aportar valor afegit al producte, les matrícules estan escrites amb paraules del país Nadala, Any Nou i Reixos, i cadascuna d’aquestes té un gust diferent. 

I el polvoró, què?
A algunes pastisseries del país també es poden trobar polvorons casolans. Precisament, el pastisser Antoni López, de la pastisseria Flor de Neu d’Encamp, fa més de 50 anys que s’hi dedica i per això es mostra preocupat per la competència de les grans empreses. “Cada vegada és més difícil vendre dolços de Nadal, perquè els grans supermercats ho venen tirat de preu”. Per això, apunta que la qualitat és l’únic aspecte que no pot superar les pastisseries locals i posa com a exemple els polvorons. “El polvoró industrial és farina, sucre i mantega de porc, mentre que un casolà duu ametlla torrada, avellana, mantega i mantega de porc, d’aquí que no hi hagi punt de comparació entre ambdós productes”.

dolços de Nadal
torrons
polvorons
tronc de Nadal
pastisseria

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte