Diari digital d'Andorra Bondia
Els consumidors trobaran obertes botigues d'electrodomèstics i determinats articles per a la llar.
Els consumidors trobaran obertes botigues d'electrodomèstics i determinats articles per a la llar.

Electrodomèstics, joguines, flors i plantes... comerços que aixequen la persiana


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

Electrodomèstics i instruments de música, joguines, flors i plantes, articles de ferreteria i pintura, comerç a l'engrós de tèxtils (encara que la venda al detall continuï tancada). Immobiliàries i gestors de la propietat, però només pel que fa referència als lloguers. Són una mostra de les activitats que poden reemprendre la marxa a partir de demà, sempre que compleixin normes com que no es permeti que el públic concentrat a l'interior de l'establiment superi el 30 per cent de l'espai dedicat al públic. A banda, el Govern recomana que els negocis promoguin polítiques d'horaris que garanteixin la seguretat de clients i treballadors.

Els serveis empresarials dedicats al lloguer d'habitatges o altres béns immobiliaris, per compte propi o d'un tercer, així com els dedicats a la gestió d'immobles residencials estan entre el gruix de negocis que tenen permís per treballar segons el decret del 17 d'abril que queda recollit a l'edició especial del Bopa publicada avui, diumenge. A banda, regula també que tots els comerços radicats al Principat d’Andorra que en el moment de l’entrada en vigor d’aquest Decret estiguin degudament autoritzats a vendre productes al detall, poden procedir a vendre a distància o mitjançant el comerç electrònic mentre durin les mesures extraordinàries de tancament dels establiments per la pandèmia causada pel SARS-CoV-2, especifica textualment.

En la relació d'activitats permeses des d'aquest dilluns, hi ha la dels intermediaris del comerç de tèxtils, roba, calçat i articles de cuir (encara que en continuï tancada la venda al detall) i també s'obre la venda a l'engrós de material i mobiliari d'oficina, així com de material informàtic i electrònica. En l'apartat de venda al detall podran operar les botigues de venda d'electrodomestics, d'instruments musicals, de material elèctric per instal·lacions, articles de ferreteria; de pintures, vernissos i material de drogueria, així com eines de bricolatge i materials per a la construcció. També poden posar-se en marxa els tallers de reparació de calçat. El text estipula tanmateix que els articles de papereria i cigarretes electròniques es podran continuar despatxant en supermercats i grans magatzems com en les últimes setmanes.

El decret regula així mateix quins serveis han de prestar un servei de guàrdia. Entre ells, el de reparació i manteniment d'equips informàtics i rellotges. I els d'instal·lacions elèctriques o de calefacció, així com d'electrodomèstics. També els tallers d'automòbils i, especifica el decret, l'únic negoci existent de reparació d'armes lleugeres. Els sectors del turisme, serveis financers i professionals com gestors o gabinets d'arquitectura i enginyeria també han de mantenir guàrdies.

El text publicat al Bopa especifica que els comerços que prestin servei en línia podran fer el lliurament a domicili mitjançant una empresa especialitzada o amb recursos propis. En el cas dels negocis de restauració i menjar ràpid que disposen d'un sistema de recollida amb el mateix vehicle del client, senee que aquest hagi de baixar-ne i sense que el personal de l'establiment hagi de sortir a l'exterior, poden fer l'entrega per aquest sistema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Electrodomèstics
joguines
flors
plantes
aixequen
persiana
comerços
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic