El Col·legi Espanyol María Moliner rebrà aquest dimarts la visita de la poetessa espanyola Ángeles Mora, qui mantindrà una trobada amb l'alumnat de primer i segon d'ESO. L'activitat es desenvoluparà en el marc de les trobades literàries que la direcció general del Llibre i Foment de la Lectura del ministeri de Cultura espanyol posa en marxa cada any, amb l'objectiu de contribuir a millorar el coneixement dels autors i autores de la literatura espanyola.

En aquest cas, la poetessa, que va rebre el Premi Nacional de la Crítica i el Premi Nacional de Poesia d'Espanya el 2016, parlarà a l'alumnat del col·legi espanyol sobre la seva pròpia obra i el seu procés creatiu i, a continuació, mantindrà un diàleg amb els estudiants, que han preparat la trobada memoritzant un gran nombre de poemes que recitaran davant l'autora, tal com informen des de l'ambaixada.

L'alumnat de l'escola María Moliner participa durant aquest curs en un projecte interdisciplinari, 'Sinestesias', a través del qual integren l'aprenentatge de la literatura i la plàstica com a mitjà d'expressió i comprensió de la realitat.

Mora ha desenvolupat la major part de la seva activitat poètica i humana a la ciutat de Granada, on va arribar al començament dels vuitanta per estudiar filologia hispànica. La seva obra és una de les més sòlides, profundes i valorades del panorama poètic actual; li agrada escriure obres que tracten de la quotidianitat. "Per això podem escriure poesia utilitzant les paraules de tots els dies, i per això no hi ha paraules que es puguin considerar prèviament poètiques o no poètiques, ja que la veritable experiència poètica passa en el poema", ha manifetsat en alguna ocasió.