Diari digital d'Andorra Bondia
El Col·legi Sant Ermengol.
El Col·legi Sant Ermengol.

Els alumnes del sistema espanyol no podran fer la Selectivitat en català


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

“No és just que tres dies abans de l’examen ens diguin que no el podem fer en català”. Així se sentia ahir Jordi Vilella, alumne del Col·legi Sant Ermengol,  en assabentar-se que les Proves  d’Accés a la Universitat (PAU), que comencen aquest  dissabte i s’allargaran fins a dilluns, aquest any no podran  ser contestades en català. Segons va informar la direcció d’aquest centre educatiu ahir en una circular publicada al web del col·legi per informar  les famílies dels alumnes, ha estat l’UNED qui s’hi va posar en contacte dimarts passat per comunicar aquesta decisió. Les proves d’accés a la universitat al sistema espanyol les fa l’UNED i aquest any “seran íntegrament en castellà”, segons va comunicar l’UNED en un missatge electrònic.
Els altres anys es podia escollir entre respondre les preguntes en català o en castellà, però enguany es prohibirà respondre-les en la llengua oficial del Principal. Segons informen des de la direcció del col·legi Sant Ermengol, l’UNED es justifica dient que “està subjecta a la comissió mixta de la CRUE,  que regula l’organització  de les proves, i ens han informat que tots els nostres estudiants han de contestar l’examen en castellà”.
Davant d’aquest comunicat,  des de la direcció d’aquest centre ahir mateix es van posar en contacte amb la conselleria d’Educació de l’ambaixada d’Espanya i amb el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra per notificar-los aquesta situació.
Aquesta decisió afecta tots els alumnes dels tres centres educatius del sistema espanyol que es presentaran dissabte a l’examen. Es tracta, a més del Col·legi Sant Ermengol, de l’Institut de la Margineda, de l’Escola María Moliner i del Col·legi privat del Pirineu. 
Des de  l’Institut de la Margineda, la secretària va manifestar que s’havia assabentat  ahir mateix d’aquesta decisió  perquè va trucar la cap de Negociat de Secretaria de l’UNED i li va confirmar que  aquest any no es podien fer les proves de la Selectivitat en català. Tot i això, des d’aquest centre, la secretària va manifestar que “molts, la majoria dels alumnes fan els exàmens en espanyol”, va dir. 
La decisió ha sobtat la comunitat educativa perquè tradicionalment aquesta prova s’ha pogut fer sempre en català. 
Els alumnes del Col·legi Sant Ermengol van ser convocats ahir per comunicar-los aquesta decisió de l’UNED, i tots els que s’estan preparant assignatures en català van mostrar la seva insatisfacció i indignació, sobretot perquè s’ha comunicat amb tant poc temps d’antelació, només tres dies abans de la prova. 

alumnes
sistema espanyol
Selectivitat
català
fer
no podran
Comentaris: 1

Comentaris

Anem perden soberania i no ens respecten...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic