Diari digital d'Andorra Bondia
Zaira Nadal
Zaira Nadal

Els arquitectes diuen que no han atacat mai la feina dels enginyers


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El Col·legi d’Arquitectes d’Andorra (COAA) es va mostrar “sorprès” per la carta feta pública pel Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra (COEA) en relació amb el projecte de l’estació d’autobusos. La comunicació, que era una resposta al text difós fet prèviament pels arquitectes, lamentava “l’atac” directe als enginyers per part del COAA. 
La degana d’aquesta darrera entitat, Zaira Nadal, però, va clarificar que el que es volia era posar en qüestió el procediment que ha de seguir el Govern en aquesta obra i no pas anar en contra dels enginyers. Així, va remarcar que el COEA s’ha sentit al·ludit amb unes crítiques que no anaven en contra seu. “La batalla no és amb el col·legi d’enginyers sinó amb l’administració”, va remarcar, al mateix temps que va exposar que el COEA “es podria haver unit a nosaltres en aquesta causa”, ja que també són part afectada.
Així, els arquitectes van recordar que el Govern va encarregar a l’empresa que estava realitzant els treballs d’urbanització del Prat del Rull la construcció de l’estació d’autobusos, com si fos una segona fase i sense convocar abans un concurs públic. El COAA lamenta que la manera com s’ha anat desenvolupant el projecte ha provocat que aquest hagi estat un cúmul d’imprevistos, un fet que mai ha permès aconseguir un bon resultat (ni pel que fa a l’equipament en si ni pel cost que s’hi acaba destinant).
Davant de les crítiques del Col·legi d’Enginyers, la degana del COAA va assegurar no comprendre per què s’han entès malament les queixes dels arquitectes i va insistir que “és una llàstima que no hagin volgut parlar abans”. Amb tot, Nadal espera que es pugui reconduir la situació al mateix temps que va subratllar que la voluntat dels arquitectes sempre ha estat parlar amb totes les parts.
El COAA va acordar la setmana passada presentar un recurs en contra de la construcció de l’estació d’autobusos. Aquesta actuació es fonamenta en el fet que l’executiu no ha convocat cap concurs nacional per a la realització d’aquesta infraestructura, tal com recull la Llei de contractació pública. L’objectiu de la mesura és que de cara a un futur no es torni a donar una situació com aquesta i que es convoqui un concurs.

COAA
enginyers
arquitectes
COEA
Zaira Nadal
estació d'autobusos
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic