Diari digital d'Andorra Bondia
Hi ha una vintena de locals buits al centre històric, principalment al carrer Príncep Benlloch.
Hi ha una vintena de locals buits al centre històric, principalment al carrer Príncep Benlloch.

Els comerciants del centre històric volen donar sortida als locals buits


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Jonathan Gil

L’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella ha començat a fer els primers passos per dinamitzar aquesta zona comercial i de serveis. Un dels aspectes en els quals es vol incidir té a veure amb donar sortida als diversos locals buits que hi ha al centre històric, que poden arribar a la vintena, segons fonts de l’entitat. En aquest sentit, segons la seva presidenta, Anna Riberaygua, es tracta d’una acció “que penja del Pla estratègic del centre històric” i que tot just “s’ha començat a parlar amb tots els agents implicats per veure què podem fer, “però encara estem a les beceroles”, va insistir. En aquest sentit, també s’han mantingut converses amb l’associació de creadors d’Andorra i específicament amb el col·lectiu d’artistes la Xarranca per tantejar quina podria ser la seva col·laboració. En concret, aquesta proposta de donar sortida als locals buits, especifica que es vol fer una especial incidència en els que estan situats a Príncep de Benlloch. De fet, el Pla estratègic del turisme de compres, impulsat pel Govern el 2018, constatava com una de les debilitats a nivell de país a l’espai urbà, l’existència de locals buits.
En aquesta mateixa línia, Riberaygua també ha explicat que s’estan mantenint reunions de treball amb les entitats bancàries per fer propostes concretes d’ocupació als baixos de les entitats. A la plaça Rebés, per exemple, les oficines bancàries trenquen el continu comercial quan n’hi ha diverses de seguides i s’ha començat a tractar quines accions es poden dur a terme per revertir aquesta situació. “Encara no hi ha res en concret”, va puntualitzar. 
L’altra proposta que l’associació ha posat sobre la taula és la demanda de la millora de la neteja i l’impuls de les mesures de rehabilitació als carrers de les Canals, la Llacuna, Cinto Tremosa i Dr. Nequi perquè “hi ha zones que necessiten una atenció especial”, ha manifestat Riberaygua.  
Pel que fa a les activitats culturals i de dinamització de la zona, l’associació de comerciants considera que hi ha propostes que funcionen molt bé, con la nit de copes i el Jambo. En canvi, n’hi ha d’altres com la nit de tapes o el mercat del dissabte que “cal millorar-les en un o altre sentit”. 
Quant a noves iniciatives, s’impulsaran altres activitats com el festival de cinema Ull Nu, la nit del Blues i el Red Music Festival. L’associació continuarà apostant pel Mercat de la Vall. Amb relació a aquesta iniciativa, fa unes setmanes hi va haver una reunió amb les responsables del Comú d’Andorra la Vella, els paradistes i l’associació per avaluar els punts forts i buscar solucions als punts febles. En aquesta trobada es va acordar millorar la distribució de les parades, la comunicació i la difusió de l’esdeveniment. La millora del web per donar “més protagonisme” als establiments associats és una altra de les iniciatives previstes.
Totes aquestes propostes es recullen en una publicació adreçada als comerciants associats en el marc de la campanya encetada per millorar la comunicació interna i amb l’objectiu de “visibilitzar les accions que estan duent a terme els comerciants del centre històric en forma de newsletter”, ha assenyalat el tresorer de l’entitat, Enric Bartumeu.  

comerciants
centre històric
associació
buits
locals
sortida
Comentaris: 1

Comentaris

Podrien començar per atendre com cal a la gent i ser educats. I biaxar preus, que no son vivand.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic