Diari digital d'Andorra Bondia
Els desbordaments dels rius podran prevenir-se amb més anticipació
Els desbordaments dels rius podran prevenir-se amb més anticipació

Els desbordaments dels rius podran prevenir-se amb més anticipació


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

Recentment s’ha adjudicat la instal·lació d’estacions hidràuliques en deu punts d’alçada que oferiran dades directes al servei de Protecció Civil per tal d’indicar com està incrementant-se el cabal del riu i poder tenir un temps major per reaccionar en cas d’emergència. Així ho va explicar el director de Protecció Civil, Francesc Areny, que va apuntar que captadors d’aigua d’aquest tipus ja n’hi ha pel territori però fins ara no s’havien posat a tanta alçada. 
Aquests captadors són uns aparells que s’han instal·lat en diferents torrents d’aigua i  que llegeixen el volum d’aigua i emeten la informació a Protecció Civil a través d’un programa específic. “Gràcies a aquests captadors d’aigua tindrem unes alertes primerenques per evitar inundacions”, va comentar Areny. Amb l’alarma detectada per part d’alguns d’aquests captadors d’aigua en dies plujosos des de Protecció Civil es tindrà un marge més ampli de resposta per tal d’activar el protocol d’emergències escaient i alertar els agents implicats, com bombers i serveis comunals, per tal de prevenir desbordaments de riu o inundacions. 
Protecció Civil considera una eina útil poder tenir aquests captadors d’aigua en alçada i sobretot en èpoques de pluges o desgel, quan el cabal del riu s’incrementa i en algunes zones de la vall central, com a Santa Coloma i altres llocs on es poden ocasionar inundacions.
El passat dia 4 d’octubre al BOPA  es va publicar l’adjudicació definitiva dels treballs de subministrament i d’instal·lació d’estacions hidrològiques i climàtiques autònomes amb enregistrament i enviament de  dades.  Els treballs van ser adjudicats a l’UTE Bioma, SLU- Ambiotec, SLU per un import de 103.474 euros i amb un termini d’execució de sis mesos. 

 

desbordaments
anticipació
prevenir-se

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte