Diari digital d'Andorra Bondia
Els docents francesos anuncien una vaga si no es contracten mestres
Els docents francesos anuncien una vaga si no es contracten mestres

Els docents francesos anuncien una vaga si no es contracten mestres


Escrit per: 
M.S.C./E.G

Els ensenyants de les escoles franceses d’Andorra han anunciat aturades si el Govern gal no posa més mitjans a les aules. Segons van donar a conèixer ahir a través d’una carta adreçada a les famílies dels alumnes, els docents informen que des de fa unes setmanes han iniciat un moviment reivindicatiu. Tenint en compte que fins ara no han obtingut cap resposta, s’ha convocat un preavís de vaga per a dimarts que ve, 4 d’abril.

En aquesta comunicació s’exposa que els docents dels centres del país van traslladar fa un temps al ministeri de qui depenen diverses dificultats d’organització i de funcionament, sobretot pel que fa als mitjans que es posa a la seva disposició. Aquesta manca de recursos afecta les condicions de l’escolarització dels alumnes, destaquen. En concret, els professionals de l’educació de les escoles franceses reivindiquen la necessitat d’incorporar més docents. Aquesta mesura es veu necessària a causa de l’augment continu dels alumnes, ja que el nombre d’infants escolaritzats en el sistema educatiu francès des de l’inici del curs 2013 s’ha incrementat en 400. Les escoles demanen més mestres per conservar una mitjana d’alumnes per classe que permeti desenvolupar unes millors condicions d’aprenentatge i assegurar correctament les substitucions que es poden haver d’afrontar, ja sigui per malaltia o per formació continuada dels professionals. Així, per exemple, es considera que cal crear noves classes en alguns centres que tenen un nombre elevat d’alumnes sense haver de tancar-ne en altres escoles sense un motiu justificat. 
Per altra banda, els ensenyants també sol·liciten que s’augmenti el pressupost que s’atorga per destinar-lo a la compra de material pedagògic. Els docents indiquen que l’import que reben no ha experimentat cap variació a l’alça des de fa molts anys.
Tot i la convocatòria d’un preavís de vaga per al 4 d’abril, en la carta adreçada ahir als pares els docents afirmen que esperen no haver d’arribar fins aquest punt i que en cas contrari es donarà a conèixer tota la informació necessària.

 

vaga
escola
francesa
Número de vots: 56
Comentaris: 1

Comentaris

Solamente ens faltaba això. Els francesos volen treu-rens Andorra de sobre. Ja ho han fet amb la Embaixada i seguirán fen tot els posible per oblidar-se de que existeix.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic