L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) es mostra “esperançada” davant la temporada d’hivern perquè aquest any “sí que hi haurà temporada”, una temporada “normal, com abans de la pandèmia”. Bona prova d’això és que les escoles d’esquí ja estan  contactant amb els seus monitors, “compten amb ells”. Així ho va manifestar ahir el seu president, Carles Iriarte, després de la trobada mantinguda amb el ministre de Turisme, Jordi Torres, “per presentar-nos i explicar tota la feina que fem a nivell internacional”. 

I és que des de l’AAME es va exposar a Torres com repercuteix la feina dels monitors d’esquí “a nivell turístic a Andorra”. D’una banda, perquè amb la seva professió arriben a contactar amb un perfil de turista “al qual potser no s’arriba per d’altres vies”, un turista que busca bons professionals, “que té un poder adquisitiu molt alt” i es desplaça per tot el món, va fer notar Iriarte. També va insistir que amb la representació de la seva associació a nivell mundial, ja que l’AAME és membre de l’International Ski Instructors Association (ISIA), donen a conèixer Andorra i les seves instal·lacions arreu del món. 

Igualment, el president de l’AAME va insistir en el compromís de l’associació per treballar per assolir l’excel·lència en l’ensenyament de l’esquí al país, “cosa que no succeeix”. Per aquest motiu treballen plegats amb el ministeri d’Educació, l’Epfem i les escoles d’esquí. També continuen expressant que “les condicions laborals i salarials del món de l’esquí no són les que desitgem”, la qual cosa fa que la professió sigui  cada vegada menys atractiva per a la gent del país i aquesta és una situació que volen revertir. A més, “amb la pandèmia, molts han plegat i han buscat altres alternatives”. I va afegir que “és una llàstima que sigui un premi que et pugui atendre un monitor autòcton”. Per aquest motiu va tornar a estendre la mà a Ski Andorra perquè la professió recuperi les condicions que havia tingut anteriorment, i que s’han anat degradant des de fa 15 anys. 

Finalment, Iriarte va explicar que vetllaran perquè es respectin els drets i les obligacions dels treballadors i tinguin els equips de protecció individual necessaris.