El Comú de Canillo preveu construir 100 pisos per a temporers en un terreny a l’entrada de Soldeu. L’altra opció és a la vora de l’hotel Canaro, però requeriria fer una instal·lació per prevenir esllavissades (seria més car), i la zona de Soldeu “té més potencial a curt termini”. Així ho ha definit el cònsol major, Jordi Alcobé, tot i que “el pla parcial encara està en tràmits administratius i és per això que encara no podem tenir la cessió urbanística”. Els habitatges serviran perquè els temporers d’hivern s’hi instal·lin durant la temporada, per això es buscava una ubicació el més a prop possible de les estacions d’esquí. D’aquesta manera els treballadors podran accedir ràpidament i còmodament a pistes, sense necessitat de transport públic. Aquests habitatges són “prefabricats” o industrialitzats, per tant, la instal·lació serà gairebé immediata un cop aconsegueixin els permisos.
Un dels objectius principals és alliberar els pisos de lloguer que ocupen els temporers. D’aquesta manera quedarien disponibles per a residents del país i desfogarien una mica la situació de manca d’habitatges. A més, els treballadors temporals “necessiten viure en unes condicions dignes”, i aquests nous pisos (on viurien 2 o 3 persones a cada un) les garantirien.
D’altra banda, Alcobé es mostra sorprès amb la situació de l’antic hotel Pellicer, situat a la sortida de Canillo. Fins ara, més de trenta adjudicacions de residència han estat rebutjades, tot i que “és un lloc agradable, renovat totalment, amb pàrquing davant i parada d’autobús”. La competència d’aquestes adjudicacions, però, és del ministeri d’Habitatge, no del Comú. Les renúncies que hi ha hagut per part de certes persones a viure en aquest edifici contrasten directament amb la situació d’increment poblacional que té Canillo. De fet, és la parròquia que més ha crescut els últims mesos (5,8% a maig de 2025). Això és, sobretot, el que ha despertat el desconcert d’Alcobé. A més, el preu de lloguer d’aquests pisos és relativament assequible: va dels 300 als 800 euros mensuals, depenent de les característiques de cada pis. Són 23 habitatges en total, dels quals només quatre estan habitats.
La ministra d’Habitatge, Conxita Marsol, va mencionar fa uns dies que aquesta situació no provocarà un canvi en els requisits per accedir al registre d’habitatge, però que caldrà estar atent a com evoluciona la situació, i “valorar si val la pena fer alguna modificació”.