Diari digital d'Andorra Bondia
Els propietaris volen poder “opinar” si han de pagar part dels treballs
Els propietaris volen poder “opinar” si han de pagar part dels treballs

Els propietaris volen poder “opinar” si han de pagar part dels treballs


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Després que des del Comú d’Escaldes hagi decidit finalment recórrer a les contribucions especials per tirar endavant part dels treballs de millora que queden pendents per acabar l’embelliment de l’avinguda Carlemany, tot i que encara no ha definit el percentatge que hauran de pagar els veïns, des de l’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI), que ja havia mostrat la seva oposició a la mesura, es va expressar la voluntat de poder participar a l’hora de decidir com han de ser aquests treballs d’embelliment.
“Si n’hem de pagar una part suposem que també podrem opinar sobre el que es farà”, va destacar el president de l’APBI, Pascual Gracia, que va mantenir la predisposició a mantenir un diàleg amb el Comú un cop s’hagi avançat una mica més en el tema i s’hagi determinat quin serà el percentatge dels treballs i per tant la quantitat que tocarà pagar als propietaris.
Tot i això, Gracia va insistir que la principal preocupació de l’associació és poder “aclarir molt bé” el criteri pel qual “en aquestes circumstàncies paguen aquest percentatge els propietaris”. En aquest sentit, el dirigent de l’APBI va destacar que no és només una qüestió dels propietaris en aquests cas de l’avinguda Carlemany sinó també de tots els ciutadans d’Escaldes-Engordany. “El criteri és perquè és l’avinguda Carlemany, o si vius als Vilars també et tocarà algun dia una contribució especial”, va demanar-se Gracia, que va assegurar que “si es tracta de criteris raonables i que els associats puguin compartir, perfecte, i si no ens hi oposarem”.

Millora la situació
D’altra banda, Gracia va destacar que el sector ha constatat una certa millora. “Tant el mercat residencial com el de locals i oficines, tot i que aquest últim va una mica a part perquè és el més sensible al cicle econòmic, sembla que no només s’ha estabilitzat sinó que va creixent mica en mica”, va assegurar el president de l’APBI, que va insistir, però en la necessitat de modificar la Llei d’arrendaments de finques urbanes per flexibilitzar-la i ajudar d’aquesta manera a la consolidació de la recuperació.

Associació per a petits

Tot i que en els primers dos anys i mig de funcionament, l’APDI “ha tingut més facilitats per incoprorar grans propietaris que no pas petits”, el president de l’entitat va recordar que l’associació “està pensada precisament per als propietaris petits”. En aquest sentit, Gracia va recordar que per ser membre només es requereix un mínim de dos immobles i que la quota per als petits “és molt baixa”. A més, a diferència d’altres sectors, la problemàtica d’uns i altres és la mateixa.

Associació de Propietaris de Béns Immobles
APBI
Comú Escaldes
embelliment Carlemany
avinguda
Pascual Gracia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte