Des d’avui ja es poden comprar el tiquets per participar a Lo Mandongo, la festa popular i gastronòmica que es va iniciar l’any passat a la Massana amb l’objectiu de recuperar la matança del porc. La primera edició, que va exhaurir tots els tiquets disponibles, va ser un èxit tant pel que fa a la qualitat gastronòmica com pel que fa a la recuperació de la tradició. La consellera de Cultura, Mònica Solé, remarca la importància d’acostar les tradicions a tothom, “a través d’una festa popular que ens permet reviure els costums d’abans i reforçar el sentiment de pertinença a la parròquia, a més de posar en valor la nostra gastronomia tradicional”.
Enguany la festa serà el dissabte, 15 de novembre, per commemorar la festivitat dels patrons de la Massana, Sant Aciscle i Santa Victòria (17 de novembre). La Confraria de Sant Antoni, al capdavant de la celebració començarà a preparar la carn de porc a les 10 h a la mateixa plaça, perquè els assistents puguin descobrir com es tallen i elaboren les diferents peces i productes, a l’estil de les antigues mandongueres.
En aquesta edició s’incorporà el Cabaret Pagès, un espectacle de l’Esperanceta de cal Gassia, una publilla pallaresa que acostarà els espectadors a la tradició de la matança del porc d’una manera divertida. Hi haurà tres sessions: a les 11 h, a les 11.30 h i a les 12 h, al Comú vell. L’entrada és gratuïta però cal fer reserva prèvia a l’app La Massana + o a visitlamassana.ad, ja que les places són limitades.
També els tiquets per al dinar popular es poden adquirir a la mateixa plataforma. El menú consisteix amb trinxat i carn de porc Durant la festa hi haurà música tradicional del Pirineu, a càrrec d’Ivan Caro.
Per organitzar aquesta festa el Comú de la Massana compta amb la col·laboració de Sant Gothard, Sant Eloi i Cafè el Conseller.