Diari digital d'Andorra Bondia
Càritas Andorra va presentar el passat 14 de maig la Memòria del 2018.
Càritas Andorra va presentar el passat 14 de maig la Memòria del 2018.

Els usuaris de Càritas són persones soles de nacionalitat espanyola


Escrit per: 
M. P. A. / FOTO: J. G.

Un 42% dels usuaris del programa d’atenció primària de Càritas Andorra són persones soles, seguides d’un 23% de famílies monoparentals. Amb relació a aquesta tipologia predominant, els indicadors de l’entitat mostren que augmenta significativament el nombre de dones soles, així com el de famílies extenses, que gairebé dobla el percentatge respecte de l’exercici anterior. Així es desprèn de la Memòria 2018 de Càritas Andorra. Pel que fa a la nacionalitat dels usuaris, un 33% són espanyols, un 17%  i un 14% portuguesos. Un 46% dels casos hi arriben per derivació directa del ministeri de Salut i Afers Socials. Un altre 46% hi acudeixen per iniciativa pròpia, i el 8% restant ho fan derivats per altres institucions.

El perfil majoritari del programa Suport és el de dona adulta, en situació unifamiliar i moltes vegades amb problemes de soledat i aïllament social. El 2018 es van atendre un total de 21 persones que van rebre l’acompanyament professional d’una psicòloga que va fer 191 visites. L’objectiu d’aquest programa és afavorir la qualitat de vida de les persones i famílies que es troben en risc d’exclusió social. 
Quant al perfil dels usuaris del banc d’aliments, 47 van ser persones soles, 17 famílies monoparentals, 16 famílies nuclears, 15 parelles i 8 famílies extenses. El 2018 es van atendre un 5% més de famílies des del banc d’aliments, de les quals un 78% van venir per primera vegada a Càritas. El 31% de totes les famílies que es beneficien d’aquesta ajuda estan vinculades als serveis socials de Govern. La permanència de les famílies en aquest programa és un indicador que té l’entitat per mesurar la necessitat real dels usuaris. Així, l’any passat el 83% dels beneficiaris van ser ajudats entre un i tres mesos, mantenint-se la mateixa tendència del 2017. 
Quant a la cooperació internacional Càritas Andorra, en col·laboració amb el Govern, va iniciar el 2018 el projecte Avança que promou la salut i la higiene d’una setantena de famílies a Bolívia. 

 

 

Càritas
atenció primària
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic