L’aprovació del reglament d’utilització de mitjans i eines aprovat per totes les corporacions ha provocat dificultats en l’àmbit comunicatiu del Comú d’Encamp i ha comportat un empobriment de la informació que arriba a la ciutadania.

El fet és que després de l’entrada en vigor del text, que pretenia controlar els eventuals abusos que es poguessin produir en la utilització de les eines que l’administració posa a l’abast dels assalariats, es va tallar l’accés a les xarxes socials a àrees que eren molt actives com Cultura, Esports i Turisme. Només el Punt d’Informació Juvenil (PIJ) té autorització per gestionar una pàgina de Facebook pròpia.
A partir d’aquest moment, les activitats que s’organitzaven des d’aquestes àrees s’havien de traslladar al departament de Comunicació, que és el que centralitzava la informació. A hores d’ara, aquest departament és gestionat per una persona que s’hi dedica a temps parcial i això ha fet que les informacions que traslladaven els tècnics es publiquessin amb retard.
El fet que s’hagi tallat la possibilitat dels treballadors d’una àrea d’implicar-se en la comunicació també ha fet que els empleats hagin deixat de compartir-ho als perfils personals.
Preguntat sobre els problemes que ha comportat la implantació del reglament, el conseller de l’oposició socialdemòcrata, Joan Sans, considera que ha estat “contraproduent” ja que és “prohibir per prohibir”. Així, va recordar que en el moment de l’aprovació del text la majoria comunal ja va dir que a Encamp no hi havia problemes amb el personal per l’ús del material. Per tant, Sans creu que si no hi havia la necessitat no calia haver-lo aprovat.
El conseller del PS va aprofitar per exposar el neguit que li suposa la posada en marxa dels nous portals del Comú. D’una banda, va remarcar que no s’ha previst qui gestionarà els continguts dels webs. D’altra banda, va remarcar que la pàgina institucional no inclou prou eines de participació ciutadana. Així, va assenyalar que no s’hi incorpora ni la possibilitat d’adreçar un missatge directament als cònsols, una opció que molts comuns preveuen, cosa que fa que la web sigui “estàtica”. Per això va declarar que “invertir diners sense incloure-hi aquesta possibilitat és absurd”.
Davant d’aquesta situació, el conseller preveu formular una pregunta sobre la possibilitat d’incloure més eines de participació ciutadana al web i conèixer qui treballarà en els continguts (si se centralitzaran en una sola persona o si es permetrà la participació de les diferents àrees del Comú). Sans tem que hi hagi un col·lapse en el cas que s’aposti perquè la gestió recaigui en una persona que no està a ple temps.