Diari digital d'Andorra Bondia
El paisatge urbà d’aquesta zona de la Seu quedarà totalment reconfigurat en uns anys.
El paisatge urbà d’aquesta zona de la Seu quedarà totalment reconfigurat en uns anys.

Es busca supermercat


Escrit per: 
A. Doral / Foto: A. D.

La junta de govern municipal va aprovar ahir la cessió a la Generalitat del terreny on s’edificarà el nou hospital comarcal, un dels últims tràmits, que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell porta a terme de manera accelerada per complir amb l’exigència del govern català de disposar de la parcel·la (SUD-1) abans que comenci abril. Queden l’exposició pública per a possibles al·legacions i la proposta de reparcel·lació, dues qüestions que, atesa la urgència, podrien anar-se fent en paral·lel. Si no es fes a temps, recordava el regidor d’Urbanisme, Joan Gurrera, a l’últim ple, la Generalitat va advertir que marxaria amb els milions (dels fons europeus Next Generation) a atendre altres demandes. 
Mentre l’Ajuntament va fent passes endavant per garantir la construcció de tan necessari equipament, es manté la incògnita sobre quins serien els grups comercials interessats a ocupar les dues parcel·les privades que quedaran al costat del centre sanitari. Una se situa per damunt de la carretera i l’altra, per la part inferior. Entre els possibles interessats un dels que continua sonant amb més força és el grup alemany Lidl -preguntats per aquest rotatiu, des del seu departament de premsa havien explicat que no hi havia cap acord “signat”, encara que el seu interès sempre ha estat manifest-. Recentment s’hi han sumat altres grups, entre els quals despunta Aldi-Bonpreu. 
Qui sembla autodescartat i ja des de fa temps, malgrat la rumorologia popular, és Decathlon, que sempre hauria apostat més  per tancar projectes en Andorra  o Puigcerdà. Atès que les probabilitats que la  marca de roba esportiva aterrés al nou Epizen no materialitzaran, la capitalitat cerdana seria ara mateix el més probable destí final de la companyia francesa. 
Amb tot, és probable que la decisió sobre qui finalment s’hi assentarà sigui una cosa viva. De fet, expliquen fonts properes, ni els mateixos propietaris de les parcel·les saben encara  del cert quines insígnies s’hi assentaran. Com és possible? Doncs perquè són intermediaris, dos despatxos d’advocats -per a les dues parcel·les diferents, que són propietat de diferents privats també- que porten les gestions, oferint la plaça al, diguem-ne, millor postor. 
Sigui quin sigui finalment l’ocupant, no obstant això, sembla que el comerç de la Seu ha de tenir coll avall que recala a la ciutat més competència forta, que treu clients i poca cosa els aporta malgrat l’afluència de compradors des d’Andorra i altres punts de la comarca, com en el cas de Mercadona. No hi ha gaire cosa a fer per impedir-ho, va explicar l’equip de govern per boca de l’alcalde, Francesc Viaplana, també a l’últim ple, perquè oposar-s’hi tindria un cost en indemnitzacions que superaria àmpliament els dos milions d’euros. És si més no el que van concloure els informes encarregats al respecte, hi van adduir. Això és el que van contestar als dos grups a l’oposició, Compromís i la CUP, que es manifestaven en contra del desembarcament de més grans superfícies, nous claus al taüt del comerç tradicionals. 

 

supermercat
Seu
Urgell

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte