Diari digital d'Andorra Bondia
La frontera amb Espanya.
La frontera amb Espanya.

Espanya prorroga els controls fronterers fins al 15 de juny


Escrit per: 
Redacció

Espanya ha prorrogat fins al 15 de juny els controls fronterers per la pandèmia, segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquest divendres. La mesura afecta les restriccions i controls sobre els viatges no imprescindibles a Espanya des de països integrants de la Unió Europea i altres associats a l'espai Schengen, amb motiu de la crisi del coronavirus.

Podran entrar a Espanya només els ciutadans espanyols, els residents habituals a Espanya i els residents en altres estats de la UE o de l'espai Schengen que es dirigeixin al seu lloc de residència. També ho podran fer els treballadors transfronterers, professionals sanitaris o de la cura de gent gran que es dirigeixin a exercir la seva activitat i les persones que acreditin documentalment motius de força major o situació de necessitat o motius humanitaris.

L'ordre fixa que es podrà denegar l'entrada per motius d'ordre públic o salut pública als ciutadans de la Unió i els seus familiars sempre que no estiguin registrats com a residents a Espanya o no es dirigeixin directament al seu lloc de residència en un altre estat de la UE, Andorra o un país de l'espai Schengen.

També es podrà denegar l'entrada al cònjuge o parella d'un ciutadà espanyol i els seus ascendents i descendents al seu càrrec que no viatgin amb aquest o per reunir-s'hi.

L'ordre entrarà en vigor aquest mateix dissabte 16 de maig i tindrà vigència fins a la mitjanit del 15 de juny.

 

frontera
Espanya
coronavirus
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic