La campanya de sang organitzada aquest dilluns per la Creu Roja Andorrana i el Bàsquet Club MoraBanc al Poliesportiu va mantenir xifres per sobre dels 200 donants, amb 214 donacions en total, de les quals 196 són efectives i 18 són censades com a oferiment.

Així, l'objectiu que s'havia marcat el club i la Creu Roja d'omplir un any més el Poliesportiu de donants de sang s'ha complert. Des de les dotze del migdia l'afluència de donants va ser constant i com s'esperava va ser encara més important a migdia i la tarda, tancant el dia amb 214 donacions totals.

D'aquestes, 75 es van fer durant el matí entre les 12 i les 15 hores i les altres 139 van ser en horari de tarda. Destaca el fet que, tot i que hi ha hagut cancel·lacions, els donants espontanis que es van presentar al Poliesportiu van permetre mantenir una bona xifra de donacions durant la jornada.

De la mateixa manera, s'ha registrat també una bona dada de donants de medul·la òssia amb 16 persones, entre ells un dels jugadors del MoraBanc Andorra, Felipe dos Anjos. La jornada també va comptar amb la presència de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, que va acudir a la crida per participar com a donant de sang i per animar a la gent a unir-se en aquesta causa solidària.

S'han mantingut els donants habituals i se'n registren uns 30 de nous, entre els quals destaquen socis del club i els seus familiars. El 59% eren homes i el 41% dones, i la franja d'edat entre els 35 i els 54 anys destaca en el gruix de les donacions. Pel que fa als grups sanguinis predominants, com en les campanyes anteriors amb el MoraBanc, els més representats són els grups A i O positius.

La Creu Roja Andorrana valora molt positivament el resultat d'aquesta segona campanya de l'any i agraeix al Bàsquet Club MoraBanc Andorra i al ministeri d'Esports la seva predisposició en tot moment, així com de permetre disposar del Poliesportiu per dur a terme la campanya. La col·laboració amb el MoraBanc Andorra es consolida com a un èxit, i ja queda clar que continuarà formant part dels futurs calendaris.

La pròxima crida per donar sang està prevista els dies 9, 10 i 11 de juliol i comptarà com de costum amb la col·laboració del SAAS i del Centre Comercial Andorrà - Super U.