El fins ara director adjunt, Jordi Farré, rellevarà Joan Carles Recasens com a director del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments i del cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments. Així ho ha anunciat avu el ministre portaveu, Eric Jover, després que el Govern aprovés el decret de cessament de Recasens, que es jubila després de 38 anys al cos i els 12 últims com a director, i el del nomenament de Farré, amb una trajectòria de 30 anys al cos i també els 12 últims com a director adjunt. 

Jover ha agraït en nom del Govern  la dedicació i  la vocació de servei de Recasens, de qui en va destacar la tasca feta en favor de la professionalització del cos. El relleu es farà efectiu el 9 de setembre, mentre Jaume Sánchez Moro, fins ara oficial i cap de la Unitat de Formació del cos de bombers, serà el nou director adjunt.

D’altra banda, Jover ha informat que el consell de ministres ha donat també llum verda al nomenament de 12 agents de policia en període de prova després que haguessin superat la fase de formació entre el gener i l’agost passat. El període de prova serà d’un any.