Diari digital d'Andorra Bondia
Govern facilitarà els procediments administratius als microproductors
Govern facilitarà els procediments administratius als microproductors

Govern facilitarà els procediments administratius als microproductors


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: Agències/C.G.

El Govern treballa per facilitar els procediments administratius a les microempreses. Per aquest motiu ha creat un grup de treball interdepartamental  format per Duana, l’Oficina de Marques, Salut i Comerç, entre d’altres, per modificar les normatives que ara entorpeixen el seu funcionament. Ho va anunciar la ministra d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, davant dels microproductors i artesans del país. 
Calvó va recordar que les microempreses sovint assumeixen elles mateixes la producció, la comercialització i la gestió administrativa. “En tot el que siguin tramitacions, fins i tot pel que fa a exportacions de Duana, controls de qualitat, registres sanitaris..., si els podem acompanyar i els podem facilitar aquests tràmits és un aspecte que ells troben útil”, va remarcar. Tota aquesta tasca ha de permetre que aquest tipus de microempreses es vagin ampliant.
La ministra d’Agricultura es va mostrar satisfeta de l’evolució d’aquest tipus d’activitats. L’any 2012 eren només cinc negocis i ara ja són una vintena, tres més que l’any passat, va assegurar Calvó. Tot i així va indicar que encara no s’ha tocat sostre i que la xifra de microproductors pot anar augmentant en els propers anys. 
De fet, des de l’Associació de Pagesos d’Andorra (APRA), el president, Xavier Coma, va remarcar la necessitat de diversificar-se i ser imaginatius tenint en compte el context. Coma va recordar que ara s’està fent un pla de recerca sobre els nabius, al mateix temps que va indicar que en el passat se n’han fet d’altres, alguns dels quals no han funcionat mentre que d’altres han tingut èxit, com el de la carn de pollí.

Xerrades a la biblioteca
Per altra banda, la Biblioteca Nacional s’afegirà a la promoció dels productes agrícoles i artesans amb un cicle de xerrades que començarà el 31 d’octubre. Els empresaris presentaran els seus productes i la biblioteca exposarà una selecció de les publicacions del seu fons relacionades amb el tema del producte presentat.
Calvó va fer aquestes declaracions en el lliurament dels premis als guanyadors del concurs de prats florits, que té com a voluntat reconèixer els prats que tinguin millor equilibri agroecològic i incentivar les bones pràctiques agràries.

Catàleg per difondre els productes artesans

Agricultura ha editat un catàleg que recull l’oferta de vint microempreses que ofereixen productes  agrícoles i artesans. La publicació, de la qual se n’ha fet 3.500 exemplars, ha de servir d’aparador dels productes que s’elaboren al país, com poden ser la mel, la cervesa, les melmelades, el vi, els embotits i la carn. Es podrà trobar a les oficines de turisme i als edificis públics i els productors se’l podran endur a les fires en què participin. A través d’aquest llibret es podrà tenir una petita descripció de l’empresa i el seu contacte. La informació també es pot trobar en format electrònic en català, castellà, francès i anglès. El director d’Agricultura, Landry Riba, va destacar que l’objectiu és que el catàleg es vagi renovat periòdicament, un fet que voldrà dir que el volum de microproductors agrícoles i artesanals va creixent. Aquesta és una acció més d’acompanyament a aquests empresaris.

 

productes
agrícol
microproductors
agricultura
Número de vots: 704
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic