Diari digital d'Andorra Bondia
Els pisos de la Solana del Pas de la Casa.
Els pisos de la Solana del Pas de la Casa.

Grandvalira alerta del perill de no trobar treballadors formats pel preu del lloguer


Escrit per: 
M. S. C. / Foto: BonDia

Les dificultats per accedir a l’habitatge de lloguer no són una novetat. Com tampoc ho és que aquestes s’intensifiquin per als treballadors que es desplacen a l’hivern al Principat per fer-hi la temporada. Davant d’això, el director general de Grandvalira Nevasa, Alfonso Torreño, alerta dels riscos que aquesta situació pot comportar per a les empreses del país, i l’economia en general, si no s’adopten mesures per resoldre-ho. En aquest sentit, Torreño va advertir que “hem de fer atractiu que la gent vingui a treballar a Andorra perquè si no, al final, ens trobarem que cada vegada serà més complicat trobar persones de perfils formats”.

Així, el director general de Grandvalira Nevasa va recordar que el producte que comercialitzen les estacions d’esquí depèn del servei al client, “no és com un cotxe que és bo o dolent”. Per tant argumenta que “com millor sigui el nostre treballador quant a formació, expertise, més fàcil serà que el servei sigui millor”. Per això defensa la necessitat de donar “les màximes facilitats”. 

Torreño va explicar que els darrers anys, des de Grandvalira s’ha pogut anar superant l’obstacle que suposa la manca d’habitatge. Remarca que “portem anys intentant buscar solucions” i afegeix que per a aquesta temporada d’hivern, les societats que formen el domini esquiable han ampliat encara més l’oferta que es dona als treballadors de l’estació adquirint diferents immobles per acollir-hi el personal. “De moment hem donat servei a tothom; ho hem solucionat”, destaca. Amb tot, insisteix que ningú discuteix que la manca de pisos de lloguer és un problema  i per això assenyala que “és una de les coses que haurem d’anar millorant”.

Tot i la falta d’habitatge a preu accessible, Torreño explica que fins a la data Grandvalira no ha tingut dificultats per trobar personal. “De moment estem cobrint totes les places”, va apuntar.
Cal recordar que Saetde, per exemple, ha posat a disposició dels seus empleats diferents unitats immobiliàries de l’edifici de la Solana del Pas de la Casa. El Comú d’Encamp, de la mateixa manera que va fer l’any passat, va convocar un concurs com a propietari que és d’aquest immoble per donar en concessió la gestió i explotació dels pisos. Aquesta s’ha ofert durant un període de sis mesos i s’haurà d’abonar a la corporació 46.800 euros. En total són quinze pisos. Entre les condicions per fer ús dels habitatges i per premiar la qualitat de vida dels inquilins, el Comú va establir que a cada habitació només hi poden dormir dues persones, reservant-se el dret de poder fer inspeccions en cas que es detecti alguna irregularitat. També es demanava a les empreses que volguessin participar al concurs que desenvolupessin la seva activitat comercial o empresarial al poble.

Grandvalira
perill
treballadors
formats
preu
Habitatge
Comentaris: 2

Comentaris

Si la gente de temporada no provocasen tantos daños tanto en los pisos, como tambien en las zonas comunes de los edificios, seguramente los proprietarios podrian alquilar a mejor precio. He visto daños impresionantes (patadas en las paredes, rascar los pasamanos, puertas de los ascensores pateadas y dobladas, pintadas en los passillos con spray, etc.). La gente de temporada piensa que hacer ese es divertido y que no pasa nada, pero los proprietarios lo pagan. Tendrian de ser mas civilizados, y cuidar las cosas.
Deberian cobrar una fianza alta por posibles daños.... No una mensualidad de 1000 euros en un piso para dos... Y pagan 1000 euros al mes se te va la mitad del suelfo en alquiler

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic